Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γκίζι: Ένα Grexit θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και τη διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και ιστορικού στελέχους του γερμανικού Die Linke (Η Αριστερά) Γκρέγκορ Γκίζι.

Συγκεκριμένα ο Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Είναι ορθό ότι είναι ο ελληνικός λαός και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, όπως επίσης και η κυβέρνηση του, είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη μέγγενη κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επί του θέματος θα ήταν προτιμότερο να είναι κανείς επιφυλακτικός με καλώς εννοούμενες συμβουλές. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ολοκλήρωνε το έργο του Σόιμπλε και την διάσπαση της Ευρώπης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και να πούμε και ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα. Για αυτό και η κοινοβουλευτική ομάδα του Die Linke ήδη το φθινόπωρο του 2015 είχε σαφώς αποφασίσει ότι όλα αυτά είναι εκτός συζήτησης. Η απόφαση υφίσταται ακόμα και ισχύει.

Η Αριστερά θα αξιοποιήσει τις δυνάμεις της προκειμένου να θέσει ένα τέλος στην κυβερνητική περίοδο Μέρκελ και την άθλια πολιτική λιτότητας με την οποία η γερμανική κυβέρνηση έριξε στην δυστυχία τη μισή Ευρώπη.

Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικοδόμησης αντί της κατεδάφισης.

Στην Ελλάδα πρέπει τώρα να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση του προγράμματος εν ανάγκη και χωρίς το ΔΝΤ. Μακροπρόθεσμες ελαφρύνσεις χρέους για ολόκληρη την ευρωζώνη πρέπει να γίνουν ανυπερθέτως, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της».


Πηγή