Κυριακή , 4 Οκτώβριος 2026

Γκουτέρες: Όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε

«Όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε» τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27/1/2018).

«Σήμερα θυμόμαστε τα έξι εκατομμύρια των Εβραίων – ανδρών, γυναικών και παιδιών – που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αμέτρητοι άλλοι έχασαν επίσης τη ζωή τους, καθώς η αγριότητα έπληξε τον κόσμο», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος παρατηρεί ότι «ακόμα σήμερα, δεκαετίες μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέπουμε την ανθεκτικότητα του αντισημιτισμού και μία αύξηση άλλων μορφών προκατάληψης. Οι νεοναζί και οι ομάδες λευκής υπεροχής είναι ανάμεσα σε αυτούς που ιδίως διαδίδουν το ακραίο μίσος. Πολύ συχνά, άθλιες απόψεις μετακινούνται από το περιθώριο στο κύριο ρεύμα των κοινωνιών και της πολιτικής».

Παράλληλα τονίζει την ανάγκη «να σταθούμε μαζί απέναντι στην αποδοχή του μίσους ως κάτι κανονικό», καθώς, «όποτε και όπου οι αξίες της ανθρωπότητας εγκαταλείπονται, όλοι κινδυνεύουμε». Όλοι μας προσθέτει, «έχουμε την ευθύνη να αντισταθούμε – γρήγορα, με σαφήνεια και αποφασιστικότητα – στον ρατσισμό και τη βία».

Τέλος, επισημαίνει ότι «μέσω της εκπαίδευσης και της κατανόησης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειρηνικής συνύπαρξης για όλους».

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Αποκαλύψεις για τον πιλότο της Flydubai: Τον είχε απολύσει το Ομάν λόγω εξτρεμιστικών απόψεων, είχε αναρτήσεις με τρομοκράτες της Αλ Κάιντα

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι οι αρχές του Ομάν είχαν απαγορεύσει στον συγκυβερνήτη της …

Daily-News.GR