Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γουιάνα: Επίθεση ενόπλου στο φυλάκιο του προεδρικού μεγάρου -Μαχαίρωσε φρουρό

Ένας άνδρας εμφανίστηκε στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου στη Γουιάνα και μαχαίρωσε φρουρό προτού αρπάξει το όπλο ενός άλλου φύλακα και αρχίσει να πυροβολεί, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο τραυματισμένος φρουρός διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Τζορτζτάουν και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Δέχθηκε πέντε μαχαιριές, στον λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Δράστης της επίθεσης είναι 35χρονος Νιγηριανός, υπάλληλος εταιρείας καθαρισμού, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά όταν «απάντησαν οι άνδρες της ασφάλειας» και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο δράστης πήγε στο φυλάκιο και ζήτησε να συναντήσει τον πρόεδρο της Γουιάνας

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας πήγε στο φυλάκιο και ζήτησε να συναντήσει τον πρόεδρο της Γουιάνας Ιρφάν Αλί, προτού βγάλει μαχαίρι και επιτεθεί σε έναν φρουρό. Στη συνέχεια άρπαξε το υπηρεσιακό πιστόλι άλλου φρουρού και επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, πυροβολώντας κατά του φυλακίου.

Οι αρχές της Γουιάνας ζήτησαν τη συνδρομή της Ιντερπόλ, προκειμένου να μάθουν εάν ο άνδρας έχει ποινικό μητρώο ή σχέση με εγκληματική οργάνωση.

Ο πρόεδρος Αλί και η οικογένειά του «δεν κινδύνευσαν σε καμία στιγμή», αν και βρίσκονταν στο προεδρικό μέγαρο τη στιγμή της επίθεσης.


Πηγή