Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μ.Χριστοδουλάκης: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου -«Εμείς θα γίνουμε η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος»

Παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών φορέων, συλλόγων, οργανώσεων και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, τα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, στις Αχαρνές.

Με σύνθημα «η αλλαγή είναι εδώ», ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποδέχτηκε τους πολίτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, ανάμεσά τους και πολλοί νεολαίοι.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο, δεσμεύτηκε ότι δεν θα προδώσει ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη. «Είμαστε εδώ, μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Γιατί η μεγάλη ώρα για την επιστροφή της ιστορικής μας παράταξης φτάνει», τόνισε.

O πρώην Γραμματέας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά: «Είμαστε εδώ γιατί αντέξαμε, στον πόλεμο και τις δυσκολίες. Γιατί βάλαμε την πατρίδα πάνω από το κόμμα, γιατί την υπηρετήσαμε με ειλικρίνεια και αυτοθυσία. Και είμαστε εδώ γιατί όταν κάποιοι μας θεωρούσαν τελειωμένους, μια γενναία γυναίκα στάθηκε όρθια για όλους μας. Γιατί δεν συμβιβάστηκε ποτέ, δεν δίστασε, δεν λύγισε, ένωσε τα κομμάτια μας. Γιατί η Φώφη Γεννηματά βροντοφώναξε για όλους μας: Αυτή η παράταξη δεν θα χαθεί μέσα στη νύχτα της διαπλοκής, του λαϊκισμού και της συντήρησης».

Αναφερόμενος στο θέμα των ημερών, τόνισε: «Η δύναμη αυτής της παράταξης ήταν και είναι πάντα η δύναμη που της δίνει ο ελληνικός λαός. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται δεν έχουν καμιά σχέση με την ιστορία και τις παρακαταθήκες μας. Και δεν έχουν καμιά απολύτως θέση σε αυτή την παράταξη των αρχών, των αξιών, της προσφοράς. Δεν έχουν θέση στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στο ΠΑΣΟΚ της Μελίνας Μερκούρη, στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Γεννηματά, του Σάκη Πεπονή, του Αντώνη Καρρά, του Πέτρου Μώραλη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι λομπίστες, οι καιροσκόποι, οι επαγγελματίες της διαπλοκής, οι κολλητοί των συστημάτων και της παρασιτικής ολιγαρχίας, των μεγαλοσυμφερόντων και των μέσων ενημέρωσης. ΠΑΣΟΚ είναι οι δεκάδες χιλιάδες αγνοί, επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που δεν σταμάτησαν ποτέ να υπηρετούν με ανιδιοτέλεια το λαό και την πατρίδα. Να σπάνε, να γκρεμίζουν τα κατεστημένα και τις νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω. Να χτίζουν και να διαμορφώνουν τις μεγάλες αλλαγές που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος».

Αναφερόμενος στην σημερινή κοινωνική και πολιτική συγκυρία σημείωσε ότι «η ανάγκη για μια νέα μεγάλη αλλαγή διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική, στην οικονομία, στο παραγωγικό μοντέλο, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να αναπνεύσει ξανά. Έχει ανάγκη να επουλώσει τις πληγές της τοξικότητας και του διχασμού». «Κανείς δεν μιλά για το αύριο της χώρας. Και αυτήν τη διαφορά θα κάνουμε εμείς» είπε ενώ τόνισε χαρακτηριστικά : «Θα μιλάμε καθαρά. Χωρίς απολίτικα στρογγυλέματα που δήθεν χωράνε τους πάντες, χωρίς άστοχους συμβιβασμούς για να μην στενοχωρηθεί κανείς. Κριτής των προτάσεων μας είναι οι πολίτες, όχι τα τηλεπαράθυρα της διαπλοκής. Εξετάσεις δίνουμε καθημερινά στην ελληνική κοινωνία, όχι στα payroll του Μητσοτάκη και του Τσίπρα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανεξόφλητα γραμμάτια, εμάς δεν μας κρατάει κανείς, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την πολιτική αυτονομία του χώρου, που σφυρηλατήσαμε με τόσες δυσκολίες, με τόσες προσπάθειες και κόπο».

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στο όραμά του για την Ανατολική Αττική «μιας περιφέρειας που βρίσκεται τόσο κοντά στα κέντρα εξουσίας αλλά και τόσο αδικημένης, τόσο ξεχασμένης από αυτά» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε πραγματικά για αυτήν. Να αναδείξουμε τις προοπτικές και τα πλεονεκτήματα της. Να της δώσουμε πρόσημο αναπτυξιακό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό. Να δουλέψουμε όλοι μαζί με καθαρές προτάσεις και λύσεις στα κοινά προβλήματα, την ώρα που οι άλλοι ασχολούνται απλώς με το πώς θα στήσουν νέα επικοινωνιακά show, για να κρύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη κεντρικού οραματικού σχεδίου για το μέλλον της Ανατολικής Αττικής».

.


Πηγή