Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Γ. Κιμούλης: Αντισυναδελφική η διαγραφή του από το ΣΕΗ πριν κριθεί από το πειθαρχικό, λέει ο συνήγορός του

Για την πρόταση διαγραφής που αποφάσισε να καταθέσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έβγαλε ανακοίνωση ο δικηγόρος του ηθοποιού Γιώργου Κιμούλη.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η. με ανακοίνωσή του (1.3.2022) δήλωσε ότι αποφάσισε να καταθέσει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου πρόταση διαγραφής του εντολέως μας, κ. Γιώργου Κιμούλη, από το Σωματείο, με αιτία την άσκηση της αγωγής του εναντίον του Σ.Ε.Η.», σημειώνεται αρχικά στην ανακοίνωση του Βασίλη Καπερνάρου, δικηγόρου του Γιώργου Κιμούλη.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση πως «η πρόταση διαγραφής του κ. Κιμούλη θα γίνει, δηλαδή, παρά το γεγονός ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Η. δεν έχει ακόμα αποφανθεί για την αλήθεια ή μη των εις βάρος του καταγγελιών και ανεξαρτήτως του αν ευσταθούν οι λόγοι για τους οποίους ασκήθηκε η ανωτέρω αγωγή! Αντί, δηλαδή, να αναμείνει το Σ.Ε.Η. την απόφαση του Πειθαρχικού του Συμβουλίου και να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να τύχει ο κ. Κιμούλης μιας καθ’ όλα νόμιμης, αμερόληπτης και δίκαιης κρίσης από τα μέλη του, το ίδιο επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του περί μεροληπτικής στάσης του Σωματείου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου σε βάρος του. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η αγωγή του εντολέως μου δεν ασκήθηκε με σκοπό τον εκφοβισμό αλλά με σκοπό την προάσπιση των εντελώς και απολύτως καταπατημένων εκ των μελών του Σ.Ε.Η. δικαιωμάτων του κ. Γεωργίου Κιμούλη».

Γιώργος Κιμούλης: Καταθέτει αγωγές κατά της Ζέτας Δούκα και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΗ για την αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης

Επίσης, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η άκρως επικίνδυνη και νομικά αστήρικτη θεώρηση των μελών του Σ.Ε.Η. ότι οποιοσδήποτε προσφεύγει στη Δικαιοσύνη έχει πρόθεση να εκφοβίσει ή να εκβιάσει αποδεικνύει περίτρανα τη βάσιμη πεποίθηση μας ότι το Σ.Ε.Η. λειτουργεί μεροληπτικά και αυθαίρετα. Εξάλλου, σε κανένα κράτος του σύγχρονου κόσμου η προσφυγή στη δικαιοσύνη, δεν συνιστά αντισωματειακή, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική δράση, ώστε να δικαιολογείται εξ αυτού του λόγου τυχόν διαγραφή του κ. Κιμούλη από το Σ.Ε.Η. Αντιθέτως, είναι άκρως αντισυναδελφική και αντισωματειακή η συμπεριφορά των μελών του Σωματείου, σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργεί ερείσματα αυτοδιαγραφής των. Η αγωγή του κ. Κιμούλη έχει ως μόνο στόχο την αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του Σ.Ε.Η., συνιστά δε τον μόνο νόμιμο τρόπο διεκδίκησης, διάγνωσης και ικανοποίησης των δικαιωμάτων του, συμπεριλαμβανομένου του τεκμηρίου αθωότητάς του, που το ίδιο το Σ.Ε.Η. και τα συγκεκριμένα μέλη του Πειθαρχικού του Συμβουλίου καταπάτησαν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου του Γιώργου Κιμούλη:


Πηγή