Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Δεν θα πιστέψετε για ποιον λόγο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν ήταν ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της βασίλισσας Ελισάβετ

Μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ να ήταν λάτρης των ιπποδρομιών, ωστόσο είχε αποκαλύψει κάποτε ποιος ήταν ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής λόγω… καθαριότητας.

Παρά το γεγονός ότι η βασίλισσα ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο για τις ιπποδρομίες παρά για το ποδόσφαιρο, είχε έναν αγαπημένο παίκτη και αυτός ήταν ο πρώην διεθνής επιθετικός Μάικλ Όουεν, απορρίπτοντας τον σταρ της εποχής και αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μάικλ Όουεν και Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Μάικλ Όουεν και Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Γιατί η Βασίλισσα επέλεξε τον Μάικλ Όουεν

Μάλιστα, ο λόγος που επέλεξε τον παλαίμαχο επιθετικό της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης, ως τον πιο αγαπημένο της ποδοσφαιριστή δεν ήταν η τεράστια ικανότητά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η… προσωπική του υγιεινή!

Όπως αποκάλυψε ο Σουηδός πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, μιλώντας, στο βρετανικό podcast «Sacked in the Morning»: «Ήμουν καλεσμένος σε γεύμα με τη βασίλισσα μαζί με περίπου άλλα 10 άτομα. Κάποια στιγμή, τη ρώτησα αν της αρέσει το ποδόσφαιρο. Είπε ότι δεν μου αρέσει».

«Τη ρώτησα για τον αγαπημένο της παίκτη ή την αγαπημένη της ομάδα. Νόμιζα ότι θα έλεγε Μπέκαμ. “Ο Μάικλ Όουεν είναι ο αγαπημένος μου παίκτης”, είπε. Ρώτησα γιατί και μου είπε: “Φαίνεται τόσο καθαρός”. Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα και δεν συνεχίσαμε αυτή τη συζήτηση», ανέφερε ο Σουηδός πρώην προπονητής των «Τριών Λιονταριών».

Μάικλ Όουεν και Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS
Μάικλ Όουεν και Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Φωτογραφία από ASSOCIATED PRESS

Η αγαπημένη μονάρχης των Βρετανών ήταν προστάτιδα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, ενώ ο εγγονός της Γουίλιαμ – ο Δούκας πλέον της Κορνουάλης- είναι ο πρόεδρός της.

Η αμηχανία… του Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν πρωτοσυνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ένας άνθρωπος που μπορεί να αισθάνθηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα σχόλια της βασίλισσας προς τον Σβεν Γκόραν Έρικσον σχετικά με τον αγαπημένο της ποδοσφαιριστή, ίσως και να είναι ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παγκόσμιο είδωλο.

Ωστόσο, η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, το 2002 δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί. Ο στάρ του ποδοσφαίρου έμεινε εμβρόντητος μόλις την αντίκρυσε και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη!

Η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ συνάντησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Πηγή Twitter

Αναπολώντας τη πρώτη συνάντηση, η Αυτού Μεγαλειότης είχε ρωτήσει τον Μπέκαμ “Πώς είναι η Βικτώρια, πώς είναι τα παιδιά;”. Όμως εκείνος όπως αποκαλύπτει: «Δεν μπορούσα καν να απαντήσω, ήταν μια απίστευτη στιγμή».

Μάλιστα, ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία αυτή κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας, όπου ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια φιλοξένησαν δείπνο με τους τιμώμενους αποδέκτες του MBE (Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) προς τιμήν της Βασίλισσας.

«Η Βικτώρια και εγώ αγαπήσαμε να περάσουμε χρόνο με αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους που έχουν τιμηθεί από τη Βασίλισσα για τη συνεισφορά τους στις κοινότητές τους. Ήταν υπέροχο να ακούσω τις εμπνευσμένες ιστορίες τους. Το ειδικό γεύμα μας θα μεταδοθεί ως μέρος του The Platinum Pageant (Πλατινένιος Ιωβηλαίος) στο BBC One & @bbciplayer στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα», είχε αναφέρει τον Ιούνιο σε ανάρτησή του.

Τα αποχαιρετιστήρια μήνυματα Μπέκαμ-Όουεν στη Βασίλισσα

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Μάικλ Όουεν, την αποχαιρέτησε με μια γεμάτη σεβασμό ανάρτηση στο Twitter: «Να αναπαυθεί εν ειρήνη η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ. Σας ευχαριστώ κυρία μου για τις υπηρεσίες και την αφοσίωσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας».

Όπως και ο Μάικλ Όουεν, ο Μπέκαμ έγραψε στο Instagram ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο της Βασίλισσας: «Είμαι πραγματικά λυπημένος από τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας, της Βασίλισσας. Τι κύμα αγάπης και σεβασμού είδαμε για τον Πλατινένιο Ιωβηλαίο την εφ’ όρου ζωής υπηρεσία της».

«Το πόσο συντετριμμένοι νιώθουμε όλοι σήμερα δείχνει τι σήμαινε η ίδια για τους ανθρώπους σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο. Πόσο πολύ μας ενέπνευσε με την ηγεσία της. Πόσο μας παρηγορούσε όταν οι καιροί ήταν δύσκολοι. Μέχρι τις τελευταίες της ημέρες υπηρέτησε τη χώρα της με αξιοπρέπεια και χάρη. Φέτος θα έμαθε πόσο αγαπήθηκε από τον κόσμο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τη βασιλική μας οικογένεια…».


Πηγή