Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το ΕΣΡ έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό

Για την καθυστέρηση στη συγκρότηση του ΕΣΡ ευθύνη έχουν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η ΝΔ και η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχισθεί, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «παραμένει σταθερή στη θέση της για την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Επίσης παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ, το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το κόμμα είχε ζητήσει και στην προηγούμενη σχετική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να προηγηθεί της συζήτησης για την συγκρότηση του ΕΣΡ, η επικείμενη τότε απόφαση του ΣτΕ. «Είναι προφανές ότι μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, το ΕΣΡ (και μόνον αυτό), έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό και την χορήγηση των αδειών. Επομένως είναι αυτονόητο ότι πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία να συμμορφώνεται με το πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. Εδώ δεν χωρούν νέες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ -και ιδίως για την θέση του Προέδρου- σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτικών κομμάτων (σύμφωνα με το Σύνταγμα), αλλά και να παράσχουν την εγγύηση για μια αξιόπιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής. «Επομένως είναι δεδομένη η αρνητική θέση μας για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, πρόσωπο που τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί», σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Προτείνουμε μάλιστα να προηγηθεί της συγκρότησης η ακρόασή τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής», καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Πηγή