Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Διαδηλώσεις με καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ σε χρυσή τουαλέτα στο Λονδίνο

Διαδηλώσεις με καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ σε χρυσή τουαλέτα στο Λονδίνο

Την πρόθεση των δύο χωρών να διευρύνουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους συνεργασίες εξέφρασαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, οι οποίοι παρέστησαν σε συνάντηση στρογγυλής τράπεζας με υψηλόβαθμα στελέχη που εκπροσωπούν δέκα μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς των δύο χωρών, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες επωφελούς συνεργασίας και για τις δύο πλευρές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Βρετανία είναι ήδη ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και ότι υπάρχει πεδίο διεύρυνσης μέσα από μία «ουσιαστική εμπορική συμφωνία». Αλλά και η βρετανίδα πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας για το μέλλον, μέσα από μία καλή διμερή εμπορική συμφωνία.

Οι εταιρίες που εκπροσωπήθηκαν είναι οι BAE Systems, GlaxoSmithKline, National Grid, Barclays, Reckitt Benckiser, JP Morgan, Lockheed Martin, Goldman Sachs International, Bechtel και Splunk.

Διαμαρτυρία με ένα καινούργιο ομοίωμα του Τραμπ

Στο κέντρο της πλατείας Τραφάλγκαρ, οι διαδηλωτές της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου τον υποδέχθηκαν με ένα νέο μεγάλων διαστάσεων ομοίωμα ρομπότ που μιλάει. Πρόκειται για μία καρικατούρα που αναπαριστά τον Ντόναλντ Τραμπ καθισμένο σε μία χρυσή τουαλέτα, να φορά ένα κόκκινο καπέλο του μπέιζμπολ.

Το ρομπότ, το οποίο φιλοτέχνησε Αμερικανός καλλιτέχνης που ταξίδεψε στη Βρετανία γι’ αυτό τον σκοπό, επαναλαμβάνει φράσεις με την ηχογραφημένη φωνή του Ντόναλντ Τραμπ να λέει «Όχι, σκευωρία», «Είναι fake news» και «Είμαι ευφυία».

Το γνωστό φουσκωτό μπαλόνι που έχει τη μορφή του Τραμπ σαν μωρού που φοράει πάνα και κλαίει, υψώθηκε και στη φετινή διαμαρτυρία εναντίον του Αμερικανού προέδρου, αλλά από την πλατεία του Ουέστμινστερ, για περίπου δύο ώρες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών των δύο ηγετών και των αντιπροσωπειών τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ συμμετείχαν διάφορες οργανώσεις υπό την ομπρέλα των κεντρικών διοργανωτών «Μαζί κατά του Τραμπ» και απλοί πολίτες με πλακάτ που έγραφαν μηνύματα όπως «Όχι στον ρατσισμό, όχι στον Τραμπ», «Μετανάστες και πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», «Κλειδώστε τον στον Πύργο» κ.α.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ




Πηγή