Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους στη Βενεζουέλα ζητά ο ΟΗΕ

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την πιθανολογούμενη χρήση υπερβολικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας ζήτησε σήμερα η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ.

Αιτία στάθηκαν τα δημοσιεύματα για τον θάνατο περισσότερων από 20 ανθρώπων και τη σύλληψη περισσότερων από 350 στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

«Ανησυχώ πάρα πολύ καθώς η κατάσταση στη Βενεζουέλα μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο με καταστροφικές συνέπειες», σημείωσε η Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος της Χιλής, σε ανακοίνωσή της, στην οποία καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να έχουν συνομιλίες για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σημείωσε η Μπατσελέτ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το γραφείο της έλαβε «πληροφορίες για μαζική σύλληψη διαδηλωτών, για περισσότερες από 350 συνολικά (αυτήν την εβδομάδα), εκ των οποίων οι 320 σε μία μέρα μόνο, στις 23 Ιανουαρίου», πρόσθεσε εξάλλου η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ανακοίνωσή της.

Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βενεζουέλα πρέπει να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες προεδρικές εκλογές ειδάλλως να ανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δεν μπορεί να είναι ο νόμιμος ηγέτης επειδή οι εκλογές με τις οποίες ανανεώθηκε η θητεία του δεν ήταν δίκαιες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή