Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δικηγόρος 12χρονης: Είναι ένα παιδί, δεν έχει καν εικόνα έφηβης -Οι βιαστές ήξεραν πού πήγαιναν

Για τη φρικτή υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση και εκπόρνευσης της 12χρονης από τον 53χρονο παιδόφιλο στον Κολωνό μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Είναι ένα παιδί. Δεν έχει καν την εικόνα μιας γυναίκας, μια έφηβης. Ένα παιδί 11 ετών προς τα 12», ανέφερε η κ. Ταραχοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η ζωή αυτού του παιδιού έχει καταστραφεί»

«Η ζωή αυτού του παιδιού έχει καταστραφεί. Το διάστημα ευτυχώς δεν ήταν μεγάλο, αλλά για την ηλικία του παιδιού και γι’ αυτά που βίωσε ήταν τεράστιο. Ένα διάστημα περίπου 3-4 μηνών», ανέφερε.

«Δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια, ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχω ακούσει πως ήταν επίτροπος στην εκκλησία της περιοχής, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις εις βάρος ενός παιδιού. Έχω δει φωτογραφίες του ακόμη και με τον Αρχιεπίσκοπο, με πολιτικούς», αναφέροντας ότι είχε δημιουργήσει μια εικόνα με βάση την οποία θα μπορούσε να τον εμπιστευτεί κανείς.

Η οικογένεια, και συγκεκριμένα η θεία, ανακάλυψε στις 2 Σεπτεμβρίου μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στο κινητό του παιδιού, από αυτόν τον άνθρωπο. Αμέσως, στις 3 Σεπτεμβρίου η μητέρα πήρε το παιδί από το εξοχικό της θείας στη Λευκάδα και το έφερε στην Αθήνα, όπου «κατευθείαν με τις βαλίτσες στο χέρι» πήγαν στην Ασφάλεια Ανηλίκων.

Ταραχοπούλου: 1.000 σελίδες δικογραφία -Υπήρξαν περιπτώσεις που κάποιοι έκαναν πίσω

Η κ. Ταραχοπούλου, σε ερώτηση για το αν στην κατάθεσή της η μικρή ανέφερε ότι κάποιοι μόλις πήγαιναν στο ραντεβόυ καταλάβαιναν ότι ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, είπαν «όχι», διστακτικά τόνισε ότι έχει συμβεί κι αυτό, αλλά λόγω του απορρήτου της δικογραφίας 1.000 σελίδων δεν μπόρεσε να αποκαλύψει περισσότερα.

Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως «όλοι ήξεραν πού πάνε», γιατί γνώριζαν ότι μόλις κλείσουν ραντεβού θα αντικρίσουν μια ανήλικη: «Ο “κύριος” αυτούς που προσείλκυε, τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί».

«Δεν αποκλείω να προκύψουν άλλες υποθέσεις, όπως της 12χρονης. Αντιθέτως, το περιμένω. Για να υπάρχει ένα τέτοιο καλά στημένο κύκλωμα, προφανώς και δεν είναι μόνος του αυτός», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι ένα μήνα και το Τμήμα Ανηλίκων ψάχνει την υπόθεση και τον συνέλαβε χθες, «έχουν κάνει ενδελεχή έρευνα».

«Η οικογένεια ολόκληρη υφίσταται έναν δεύτερο βιασμό»

Μάλιστα, η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε πως μέχρι να δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ, η φρικτή υπόθεση βιασμού της 12χρονης, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν εξαφανιστεί: «Από την ημέρα που έγινε γνωστό μέχρι πριν μια εβδομάδα, δεν υπήρξε καμία όχληση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους. Πριν από μια εβδομάδα εμφανίστηκαν δυο κοινωνικές λειτουργοί του Δήμου Αθηναίων στο σπίτι, οι οποίες μετά πάλι δεν ήρθαν σε επαφή. Από χθες που πήρε τόση έκταση το θέμα, πάλι εμφανίστηκαν από την κοινωνική υπηρεσία και είπαν θα ορίσουν ψυχολόγο».

Μάλιστα, τόνισε ότι όχι μόνο η 12χρονη, αλλά όλη η οικογένεια υφίσταται ψυχολογική πίεση: «Είναι 8 παιδιά σε αυτή την οικογένεια που υφίστανται ένα βιασμό. Δεύτερο βιασμό μετά από της 12χρονης. Θα έπρεπε να εμφανιστούν από την αρχή, όχι μετά από έναν μήνα. Το κορίτσι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

«Το κορίτσι έχει στοχοποιηθεί» -Έκκληση στα ΜΜΕ να μην πηγαίνουν στο σπίτι της

Μάλιστα, η δικηγόρος της ανήλικης έκανε έκκληση σε όλα τα ΜΜΕ να σταματήσουν να πηγαίνουν κάτω από το σπίτι της 12χρονης, καθώς, όπως τόνισε, η μικρή «έχει στοχοποιηθεί, και είπε πως είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν φωτογραφίες της σε διάφορες εκπομπές.

Σε ερώτηση για το αν ο δράστης προσέγγισε την οικογένεια προκειμένου να μην προχωρήσει στην καταγγελία έναντι χρηματικής αμοιβής, είπε: «Απ’ ό,τι μου είπε η μητέρα, μόλις το έμαθε τηλεφώνησε και στον ίδιο και του έστειλε εξυβριστικά μηνύματα, αλλά και στη σύζυγό του, η οποία της ζήτησε να μη δημοσιοποιήσει το θέμα, να μην κάνει καταγγελία. Όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά είπε θα αναλάβει τα έξοδα του παιδιού».


Πηγή