Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διπλή επίθεση με πέντε νεκρούς σε σιιτικό τέμενος στο Ιράκ

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν τον θάνατο στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από είκοσι τραυματίστηκαν από επίθεση σε σιιτικό τέμενος. Την πρώτη επίθεση διέπραξε ένας καμικάζι που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες και τη δεύτερη ένας άνδρας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.

Ήταν η πρώτη τέτοια επίθεση από την ανακατάληψη του Κιρκούκ από την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, από τις κουρδικές δυνάμεις που είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη εδώ και τρία χρόνια.

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αν και η τρόπος που εκτελέστηκαν παραπέμπει στο Ισλαμικό Κράτος, σημειώνει το Reuters.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα χτυπήματα έγιναν πολύ κοντά το ένα στο άλλο και είναι πιθανό ο απολογισμός τους να μεγαλώσει, καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο, όπου στήνουν τους πάγκους τους και πλανόδιοι πωλητές. Οι τρομοκράτες ήθελαν να σκοτώσουν πολλούς» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σε ξεχωριστό περιστατικό, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικής περιπολίας στα ανατολικά του Κιρκούκ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή