Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Δούρου: Απόφαση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας η διάρκεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής

Δούρου: Απόφαση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας η διάρκεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής

«Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι ανακρίβειες, σήμερα, από το βήμα της Βουλής, του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, οφείλονται σε άγνοια, σε παραπληροφόρηση ή σε προσπάθεια σπίλωσης της δουλειάς μας στην Περιφέρεια» ανέφερε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκου, σχετικά με εγκληματική, όπως είπε, διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επικαλέστηκε σχετική επιστολή του ΕΔΣΝΑ, απάντηση σε σχετικό αίτημα του εκλεγέντος περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη σχετικά με τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Αναφερόμενη στην επιστολή η κα Δούρου παρατηρεί ότι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με αυτή, με σχετικές ενέργειες στο ΧΥΤΑ Φυλής, διασφαλίζεται χρόνος λειτουργίας της ως τα τέλη του 2020 ενώ υπάρχουν δυνατότητες, στη βάση επεμβάσεων εντός του ΧΥΤΑ, για παράταση της διάρκειας ζωής του για όσο διάστημα (από ένα ως όσα χρόνια) αποφασίσει σχετικά η νέα Διοίκηση».

«Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που θα πρέπει να λάβει η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας σχετικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ίδια προσθέτει ότι «ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής προσφέρει στην κατεύθυνση αυτή εναλλακτικές λύσεις, με κύρια εκείνη των εξαντλημένων λατομείων». «Η επιλογή και η ευθύνη ανήκουν στη νέα Διοίκηση», λέει η κα Δούρου, εξηγώντας ότι η σημερινή Διοίκηση, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, «επέλεξε να μην προχωρήσει σε κάποια επιλογή, προκειμένου να μην δεσμεύσει τη νέα διοίκηση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή