Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο Άγκυρας, Μόσχας και Τεχεράνης

Υπό την παρουσία 4.000 αστυνομικών αναμένεται να διεξαχθεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν και το Ιράν Χασάν Ροχανί στην Άγκυρα, με βασικό θέμα τη διευθέτηση της συριακής κρίσης, μετέδωσαν σήμερα ΜΜΕ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ενισχυμένα στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας λόγω της άφιξης των επικεφαλής της Ρωσίας και του Ιράν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Κατά μήκος των κεντρικών λεωφόρων της Άγκυρας θα απαγορεύεται η στάθμευση, γερανοί θα απομακρύνουν κάθε σταματημένο όχημα, ενώ η κυκλοφορία θα διακοπεί την ώρα της διέλευσης των αυτοκινητοπομπών των προέδρων. Επιπλέον, αστυνομικοί θα ακροβολιστούν στις στέγες των κτιρίων κατά μήκος της διαδρομής απ’ όπου θα περάσουν οι πρόεδροι.

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Χασάν Ροχανί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Τουρκία. Επιπροσθέτως, ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία στους δρόμους περιμετρικά των ξενοδοχείων.

Η διέλευση των αυτοκινήτων από τους δρόμους όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία θα επιτρέπεται αφού υποβληθούν σε ειδικούς ελέγχους.

localStorage.clear();


Πηγή