Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η διαπραγμάτευση

«Ναι μεν, άλλα…»! Περισσότερα ερωτήματα απ’ ότι απαντήσεις έδωσε το σημερινό μίνι Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη μεριά της Αθήνας και τη συμμετοχή Ντάισελμπλουμ, Βίζερ, Κερέ, Ρέγκλινγκ και Βελκουλέσκου.

Η ελληνική πλευρά διαμηνύει πως ναι μεν έγινε πρόοδος σε ότι αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και στην κυβέρνηση, αλλά οι απαιτήσεις του ΔΝΤ παραμένουν παράλογες.

Αποτέλεσμα, αυτής της εμμονής του Ταμείο είναι να δυσκολεύουν πλέον οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Η αμφίσημη αυτή παραδοχή της ελληνικής πλευρά δείχνει πως πλέον βρίσκεται στον αέρα η συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την β’ αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες, σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής των θεσμών, το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει, επικαλούμενο προσκείμενη πηγή, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συνάντησης στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτου, του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του επιτρόπου της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ με επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα.

Ωστόσο, ελληνικές διπλωματικές πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν επιβεβαιώνουν ακόμα τη συνάντηση.

 


Πηγή