Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Δύο νεκρά παιδιά από το βακτήριο E coli στην Αγγλία

Δύο παιδιά από την ίδια οικογένεια πέθαναν, αφού προσβλήθηκαν από E coli, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η υπηρεσία δεν επιβεβαίωσε τις ηλικίες των παιδιών ή την καταγωγή τους αλλά συνεργάζεται στενά με ειδικούς οι οποίοι επιβεβαίωσαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου σε δύο αδέλφια.

Η γιατρός Lauren Ahyow, που είναι σύμβουλος ελέγχου λοιμωδών νόσων στην υπηρεσία υγείας της περιφέρειας East Midlands, ανέφερε σχετικά: «Το βακτήριο E coli είναι μία λοίμωξη που προκαλεί ένα εύρος ασθενειών εκτεινόμενο από ήπια μέχρι σοβαρή διάρροια με αιμορραγία, κυρίως χωρίς πυρετό.

Μερικές φορές η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο, το οποίο επηρεάζει τα νεφρά και μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι πιο επιρρεπείς σε επιπλοκές που συνδέονται με το E coli. Το βακτήριο μπορεί να προσληφθεί μέσω πολλών διαδρομών που περιλαμβάνουν μολυσμένα φαγητά, επαφή με ζώα φάρμας και μολυσμένο νερό. Η υπηρεσία προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της μόλυνσης».

Το E coli είναι μία σχετικά σπάνια λοίμωξη και για να αποφευχθεί συνίσταται η καλή υγιεινή των χεριών, κυρίως στα μικρά παιδιά.

localStorage.clear();


Πηγή