Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Είναι αργά να πείσει ο Τσίπρας ότι δεν τον εκφράζει ο Πολάκης»: Η κυβέρνηση πιέζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Την πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις Πολάκη και Παππά θα συνεχίσει η κυβέρνηση, ποντάροντας στην εσωστρέφεια που έχει κυριεύσει την Κουμουνδούρου δέκα μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει την πολιτική των θετικών ειδήσεων στο μέτωπο της κοινωνίας ανακοινώνοντας την Παρασκευή τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Το κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας» του Παύλου Πολάκη, όπως χαρακτηρίζουν την πρόσφατη ανάρτηση του κυβερνητικά στελέχη και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο αποτελούν δύο ανοιχτές πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το κυβερνητικό επιτελείο στο δρόμο προς τιε εκλογές.

«Είναι αργά για να πείσει ο Τσίπρας ότι δεν τον εκφράζει πια ο Πολάκης»

Όπως μεταφέρουν αρμόδιες πηγές, στόχος είναι να αναδειχθεί η πολιτική παθογένεια που εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας επί σειρά ετών καλύπτοντας τον κ. Πολάκη, ο οποίος λειτουργούσε ως «μπροστινός», εκφράζοντας με πιο αγοραίο και ακραίο τρόπο τις θέσεις που εκπροσωπούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν την αμφισβήτηση των θεσμών, η στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και οι συκοφαντίες. «Είναι αργά για να πείσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν τον εκφράζει πια ο κ. Πολάκης», είναι η εκτίμηση κυβερνητικών στελεχών που πιστεύουν ότι πλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα έχει μόνο φθορά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Μέγαρο Μαξίμου, δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτή την υπόθεση, αλλά θα συνεχίσει να ζητά την διαγραφή και την απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του Νίκου Παππά, ύστερα από την καταδίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο. Διαφορετικά θα πρόκειται για δύο μέτρα και σταθμά που αποδεικνύει ότι «ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, τον “κρατά” γερά και φοβάται να το αποπέμψει», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η ΝΔ ξεδιπλώνει την ατζέντα της στη «σκιά» της παραπομπής Πολάκη

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα η κυβέρνηση έχει καθαρό πολιτικό πεδίο για να ξεδιπλώσει την δική της ατζέντα. Την Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ανακοινώσει ότι θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η Βόρεια Ελλάδα είναι κρίσιμη στον προεκλογικό σχεδιασμό της Πειραιώς λόγω των αυξημένων ποσοστών που καταγράφουν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ και αποτελεί ζητούμενο η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Κάθε εβδομάδα υπάρχουν επισκέψεις του πρωθυπουργού, κομματικών και κυβερνητικών κλιμακίων στις περιφέρειες της Μακεδονίας προκειμένου να προβληθεί το έργο που έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο, ενώ εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν τα ψηφοδέλτια που έχουν καταρτιστεί με την συμμετοχή προσώπων που έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

Κάλεσμα συμπόρευσης Μητσοτάκη στους αναποφάσιστους

Γνωρίζοντας όμως ότι η αυτοδυναμία περνάει και μέσα από τους αναποφάσιστους, ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από το προσκλητήριο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, θα απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με τη ΝΔ σε όσους επιθυμούν η χώρα να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Δύσπιστοι, αναποφάσιστοι και ψηφοφόροι που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι και είναι οπαδοί του «υπεύθυνου πατριωτισμού και του δημιουργικού εκσυγχρονισμού», είναι οι αποδέκτες των μηνυμάτων που εκπέμπει ο πρωθυπουργός ζητώντας τους «δεύτερη εντολή στην προκοπή». «Είμαστε ένα κόμμα, αλλά όχι ένα χρώμα» τόνισε την Παρασκευή από την Λάρισα, δίνοντας τον τόνο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει για την προσέλκυση όσων αυτή τη στιγμή αμφιταλαντεύονται για την ψήφο τους, ζητώντας τους να «κρίνουν και να συγκρίνουν» το έργο της δικής του κυβέρνησης σε σχέση με τα όσα συνέβησαν την τετραετία 2015-2019.  


Πηγή