Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Εγκληματική επιχείρηση» για τη Συρία η απομάκρυνση των Λευκών Κρανών

Την καταδίκη της συριακής κυβέρνησης προκάλεσε σήμερα η απομάκρυνση εκατοντάδων μελών της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη που κατέφυγαν στην Ιορδανία με τη βοήθεια του Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε «εγκληματική επιχείρηση».

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή τη χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο SANA.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διασώστες που δρουν στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, και οι οικογένειές τους απομακρύνθηκαν από τη Συρία μέσω των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν για να φτάσουν τελικά στην Ιορδανία. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βοήθησε στην επιχείρηση αυτή έπειτα από αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών καθώς υπήρχαν φόβοι για τη ζωή των διασωστών.

Η Δαμασκός έχει κατηγορήσει τα Λευκά Κράνη ότι είναι πράκτορες ξένων δυνάμεων και ότι συνεργάζονται με τους Σύρους αντάρτες για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

localStorage.clear();


Πηγή