Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εικοσάχρονος παράτησε τη δουλειά του για να ασχοληθεί με κάτι που του αποφέρει χιλιάδες ευρώ

Ένας πιτσιρικάς με τσαγανό εγκατέλειψε τη δουλειά του ως οικοδόμος για να ανοιχτεί στην επιχειρηματική περιπέτεια.

Ο 20χρονος James Grear από το Μπρίστολ παρατήρησε κάποια στιγμή πως τα παλιά νομίσματα πωλούνται ακόμα και 8 φορές πάνω από την ονομαστική τους αξία.

Δεν πολυκαταλάβαινε γιατί, έστησε πάντως μια εταιρία που κάνει ακριβώς αυτό, πουλά παλιά και σπάνια νομίσματα στο eBay.

Και σήμερα, δύο χρόνια μετά, «καθαρίζει» ετησίως κοντά στα 80.000 ευρώ, καθώς η φίρμα του The Coin Supplier τα πάει ιδιαιτέρως καλά με τους συλλέκτες.

Την εταιρία την έστησε μάλιστα με τον κολλητό του Harry στα 18 τους, εργάτες και οι δυο που έψαχναν να αυξήσουν κάπως το πενιχρό μεροκάματο που έβγαζαν στην οικοδομή ως ανειδίκευτοι μάστορες.

Στην αρχή πάλεψε μάλιστα να βρει σπάνια νομίσματα, καθώς τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να επενδύσει, ούτε και δάνειο μπορούσε να πάρει από την τράπεζα. Η επιμονή του ανταμείφθηκε όμως και πλέον απολαμβάνει τους καρπούς του μόχθου του.

Μιλώντας στη «Sun», ο 20χρονος δήλωσε: «Καθόμουν και ξεψάχνιζα κυριολεκτικά κάθε νόμισμα που έπεφτε στα χέρια μου. Από τη στιγμή που αρχίσαμε, έμαθα ποια νομίσματα είναι καλά και έγινα ξεφτέρι σε αυτό. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε προμηθευτή».

ccoiinnsnfefefsd2

Όταν έβγαλαν τα πρώτα τους λεφτά, ο Grear έστειλε τον Harry να οργώσει τον κόσμο για σπάνια νομίσματα, ενώ εκείνος έτρεχε την εταιρία τους. Από το υπνοδωμάτιο του, φυσικά!

Και μας καλεί μάλιστα να κοιτάξουμε καλά στα πορτοφόλια μας, καθώς ακόμα και πενταροδεκάρες μιας άλλης εποχής μπορεί να αξίζουν υπερπολλαπλάσια της αξίας τους. Και αυτό το λέει ο άνθρωπος που μοιράστηκε το περσινό επιχειρηματικό βραβείο του eBay…

localStorage.clear();


Πηγή