Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εισβολή στην Ουκρανία: Στα σκαριά νέες διαπραγματεύσεις -Προς τα τέλη της εβδομάδας, λένε ρωσικά ΜΜΕ

«Κοντά στα τέλη της εβδομάδας» πιθανώς θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

«Ένα
ρεαλιστικότερο
σενάριο
είναι μια ημερομηνία πιο κοντά στην
Παρασκευή, εάν η ουκρανική πλευρά
απαντήσει
καταφατικά σήμερα
ή αύριο», είπε η πηγή. Το
ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι δεν είναι

πολύ πιθανό να
γίνουν σήμερα οι
συνομιλίες.
Από
την πλευρά του το ρωσικό πρακτορείο
TASS
μετέδωσε
ότι «δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκαν»
οι συνομιλίες.

Νωρίτερα αρκετά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και το επίσης ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ανέφεραν ότι Ουκρανοί και Ρώσοι θα μπορούσαν να καθίσουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανέφερε ότι το Μινσκ «είναι έτοιμο να κάνει ό,τι δυνατόν για να κανονιστεί μια συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή. Απομένουν λίγες τελικές λεπτομέρειες. Η λευκορωσική πλευρά είναι έτοιμη για όποια πρόοδο των γεγονότων. Το βασικότερο τώρα είναι να καταλήξουν οι αντιπροσωπείες σε συμφωνία».

Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, δήλωσε σήμερα ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, στο Reuters.

Παράλληλα ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σημείωσε ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα», για να διεξαχθούν περισσότερες συνομιλίες με τη ρωσική πλευρά.
Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: «Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα».




Πηγή