Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εκλογές στην Ουκρανία: Άνετη νίκη του κωμικού Ζελένσκι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πέντε ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας κωμικός ηθοποιός Βλαντίμιρ Ζελένσκι συγκεντρώνει ποσοστό 48,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Ο νυν πρόεδρος και αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο Πέτρο Ποροσένκο συγκεντρώνει ποσοστό 17% .

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 1,6% δήλωσε ότι θα πήγαινε να ψηφίσει αλλά θα κατέστρεφε το ψηφοδέλτιο, το 17,9% δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει, το 8,8% δεν απάντησε στα ερωτήματα, ενώ το 6,3% δήλωσε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

Παράλληλα μεταξύ εκείνων, που θα πάνε να ψηφίσουν κι έχουν αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσουν, το 72,2% δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ του Βλαντίμιρ Ζελένσκι και το 25,4% υπέρ του Πέτρο Ποροσένκο, ενώ 2,4% θα πάνε να ψηφίσουν, αλλά θα κατέστρεφαν το ψηφοδέλτιο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 9-14 Απριλίου σε δείγμα 2.004 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών, σε 129 σημεία στην επικράτεια της Ουκρανίας.

Στο ερώτημα, ποιος κατά την άποψη σας θα είναι ο νικητής των εκλογών, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα είναι ο Ζελένσκι με ποσοστό 57,2%,  ενώ το 14,1% ότι θα είναι ο Ποροσένκο. Επιπλέον σε ποσοστό 28,7% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ή αρνήθηκαν να απαντήσουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή