Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Εκλογές στη Γαλλία: Μακρόν κατά Ζεμούρ -«Αναξιοπρεπής ή βαρήκοος…»

Ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε στον Ερίκ Ζεμούρ, σχολιάζοντας πως είναι είτε αναξιοπρεπής είτε βαρήκοος.

«Αναξιοπρεπής ή βαρήκοος;», είναι το ερώτημα με το οποίο απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν στον ισχυρισμό του ακροδεξιού αντιπάλου του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ, ότι δεν αντέδρασε επειδή δεν άκουσε το σύνθημα «Μακρόν δολοφόνε», που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Παρίσι.

Ερωτηθείς σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ντιζόν, πώς σχολιάζει τον ισχυρισμό του Ζεμούρ, ο Μακρόν είπε: «Υπάρχουν δύο υποθέσεις: Η μία είναι η αναξιοπρέπεια. Είναι η πιθανότερη. Η άλλη είναι πως αγνοεί πλήρως ότι η κοινωνική ασφάλιση καλύπτει πλέον το 100% των δαπανών για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας».

Η ανωτέρω αναφορά ενόχλησε τον Ζεμούρ, που έκανε λόγο για παιδιαρίσματα, αλλά και εξ αριστερών, τον Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος αναρωτήθηκε αν εν έτει 2022 επιτρέπεται να προσβάλλεται κάποιος επειδή είναι βαρήκοος.

Γαλλία – δημοσκόπηση: Ο Μακρόν ξεκάθαρο φαβορί ενόψει των εκλογών -Άνετη νίκη επί της Λεπέν στον β’ γύρο

«Αδειάζει» Μπάιντεν ο Μακρόν για το «χασάπης» κατά του Πούτιν: «Να μην κλιμακώνουμε την ένταση»

Γαλλία-εκλογές: Νέα δημοσκόπηση

Οι εκλογές στη Γαλλία πλησιάζουν και νέα δημοσκόπηση δείχνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν παραμένουν τα μεγάλα φαβορί για να προκριθούν στον δεύτερο γύρο της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία, την ώρα που απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των OpionionWay – Κea Partners για λογαριασμό των Les Echos και Radio Classique, ο Γάλλος πρόεδρος εξασφαλίζει ποσοστό 28% στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν ακολουθεί με 20%, ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν με 14%, η υποψήφια της γαλλικής Δεξιάς Βαλερί Πεκρές με 11%, ενώ ο έτερος ακροδεξιός υποψήφιος, Ερίκ Ζεμούρ, έρχεται πέμπτος και καταϊδρωμένος με 10%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, για την οποία ερωτήθηκαν 1.627 Γάλλοι από τις 25 μέχρι τις 28 Μαρτίου, ο Μακρόν φαίνεται να εξασφαλίζει πολύ άνετα -όπως και πριν από πέντε χρόνια- τη νίκη και την επανεκλογή του με 56% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, έναντι της Λεπέν, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι ίσως να μην ξανακατέβει υποψήφια σε περίπτωση νέας ήττας.


Πηγή