Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εκλογές 2023: Οι επόμενες δύο κινήσεις του Κ.Μητσοτάκη -Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και οι περιοδείες

Μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα για το Πάσχα κόμματα και υποψήφιοι μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου με ορόσημο την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Σάββατο όπου θα ζητήσει την διάλυση της Βουλής και θα ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς είναι συνεχείς οι συσκέψεις για την διαμόρφωση της προεκλογικής εκστρατείας με περιοδείες του πρωθυπουργού σε όλη την χώρα, ενώ απομένουν δύο κομμάτια για την ολοκλήρωση της καμπάνιας και την μάχη της πρώτης κάλπης.

Τα δύο τελευταία κομμάτια της καμπάνιας στην μάχη της πρώτης κάλπης

Το πρώτο αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας που θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα σε ειδική εκδήλωση ανά θεματικές ενότητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ανάδειξη 3+1 προτεραιοτήτων για την επόμενη τετραετία. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους, που περιλαμβάνει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο από το 2024 και ετήσιες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα με βάση την εθνική ανάπτυξη και στόχο έως το 2030 οι αμοιβές στην Ελλάδα να είναι στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία με εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων σε υποδομές και ενίσχυση σε προσωπικό. Τρίτον, μεταρρύθμιση του Κράτους με καθολική ψηφιοποίηση, διαρκή αξιολόγηση του προσωπικού και επιβράβευση όταν επιτυγχάνει τους στόχους του. Και, τέλος, μία οριζόντια πολιτική για τους νέους. Από την Παιδεία και την απασχόληση μέχρι τον Πολιτισμό και την καθημερινότητα, με ειδική αιχμή, την στεγαστική πολιτική.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας -Οι εκλόγιμες θέσεις

Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την συγκρότηση του οποίου χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός. Κλειδωμένο σε εκλόγιμη θέση θεωρείται αυτή τη στιγμή το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει η πλειοψηφία των εκλόγιμων θέσεων να αποτελείται από γυναίκες. Αυτή η κίνηση θεωρείται προάγγελος και για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, καθώς και εκεί ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υπάρχουν σε θέσεις ευθύνης περισσότερες γυναίκες, κάτι που απουσιάζει από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως λάθος του που σκοπεύει να το διορθώσει. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στο τέλος Απριλίου.

Οι επόμενοι σταθμοί των επισκέψεων του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, που έχει επιστρέψει από την Τήνο όπου πέρασε το Πάσχα, επανεκκινεί σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία με επίσκεψη στον Σκαραμαγκά και το κέντρο εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο συνοδευόμενος από τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει το έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την ασφάλεια της χώρας και την ενίσχυση τους από την κυβέρνηση αυτή την τετραετία με πόρους προς το προσωπικό και αναβάθμιση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Ναύπλιο και Καλαμάτα. Ενδιαμέσως, θα συνεδριάσει την Πέμπτη η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή