Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εκπλήξεις στη Θεσσαλονίκη: Ψήφισαν Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ) και Αδάμου (ΜέΡΑ25) για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Παρουσίες-εκπλήξεις υπήρξαν στις κάλπες, στην ψηφοφορία για την αλλαγή ονόματος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανίστηκαν ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος και η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο πήγε για να ψηφίσει για την αλλαγή ονόματος του κινήματος, αλλά και την ανάδειξη συνέδρων, μελών τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος
Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος

Σε εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ενεγράφη στο μητρώο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ψήφισε για τις διαδικασίες του κινήματος και η ανεξάρτητη βουλευτής στη Β’ περιφέρεια, Κωνσταντίνα Αδάμου. Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αδάμου στις εθνικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής με το ΜέΡΑ25.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου
Η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου

Ψήφισαν πάνω από 170.000 πολίτες

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των αισιόδοξων της Χ. Τρικούπη δημιουργώντας δυναμική για το νέο ξεκίνημα, κάτι που υπογράμμισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, με το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και τον πράσινο ήλιο να επικρατεί κατά κράτος (συγκέντρωσε πάνω από 90%) του έτερου ονόματος που είχε προταθεί, «Κίνημα Αλλαγής».

Και συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».


Πηγή