Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Εκπομπές της Εκκλησίας θα παίζει το Open

Την απόφαση να παραπέμψει στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την από μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Αυτή ήταν η εξέλιξη στην υπόθεση, μετά την ανάγνωση επιστολών του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πατριάρχη Μόσχας και του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094647310-0’); });

Επίσης, στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η ΔΙΣ ενημερώθηκε για την καταβολή οικονομικού βοηθήματος 500 ευρώ που πραγματοποιήθηκε σε τριακόσιες πυρόπληκτες οικογένειες των περιοχών Μάτι, Ραφήνας και Κινέτας.

Επιπλέον, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ενέκρινε το σχέδιο Μηνύματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και την έκδοση Εγκυκλίου Σημειώματος σχετικού προς τη διοργάνωση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, για το σχολικό έτος 2018-2019, με θέμα «200 χρόνια από το 1821».

Τέλος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε και αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΔΙΣ αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού Open σχετικά με παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμά του για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή