Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω μέλη συμμορίας που ρήμαζαν καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται μέλη συμμορίας που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω 4 Έλληνες ηλικίας από 17 έως 19 χρονών, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν εντός καφετέριας στην οποία είχαν μπει σπάζοντας την κεντρική τζαμαρία με μεταλλικό αντικείμενο.

Άμεσα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου που επιλήφθηκε προανακριτικά, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τους για για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί μη έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της συμμορίας έφτασαν στην συγκεκριμένη καφετέρια με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από την περιοχή της Πετρούπολης.

Πύργος: Συνελήφθη 49χρονος επιδειξίας -Μαθήτριες θύματά του ειδοποίησαν την ΕΛΑΣ

Ασπρόπυργος: Άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ -Είχε προηγηθεί ληστεία σε σπίτι

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου εξιχνιάστηκαν επιπλέον έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα στον Άλιμο και το Παλαιό Φάληρο, με την ίδια μεθοδολογία.

ΕΛ.ΑΣ: Από την έρευνα προέκυψε πως η συμμορία είχε συσταθεί τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023

Επίσης ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και η συμμετοχή ενός 17χρονου μέλους της συμμορίας, σε υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις 17/1 , , σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου καφετέριας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και κοσμήματα που έφερε η ίδια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η συμμορία είχε συσταθεί τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023.

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, αναζητώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μίνι μάρκετ τα οποία ήταν εκτός λειτουργίας, τελώντας διαδοχικές διαρρήξεις-κλοπές στην ίδια περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, έσπαζαν τους υαλοπίνακες τους με μεταλλικά φρεάτια και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.


Πηγή