Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας για τον τοματοπόλεμο της Μπουνιόλ μετά τις επιθέσεις

Την ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια σε ολόκληρη την Ισπανία, έχει προκαλέσει η διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Καταλωνία. Όλες οι μεγάλες πόλεις αλλά και όσες περιοχές φιλοξενούν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις ενισχύουν τα μέτρα προστασίας. Το ίδιο συμβαίνει με την κοινότητα Μπουνιόλ στη Βαλένθια, που είναι παγκοσμίως γνωστή για τον «τοματοπόλεμο» της, τη διάσημη «Τοματίνα».

Η δημοτική αρχή της μικρής πόλης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για τη γιορτή, στην οποία αναμένονται να συρρεύσουν 22.000 επισκέπτες, ενώ από τα φορτηγά που θα λάβουν μέρος στην «Τοματίνα» θα ριφθούν φέτος 160 τόννοι τομάτας. Τα μέτρα τούτα προβλέπουν μεγάλη αύξησή των αστυνομικών μέτρων και του αριθμού των αστυνομικών οργάνων κατά 6%.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος για τη γιορτή της «Τοματίνα» της δημαρχίας του Μπουνιόλ Ραφαέλ Πέρες, στη γιορτή τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και κινδύνου και φέτος 740 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή αστυνομικοί, πυροσβέστες, υγειονομικό προσωπικό, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές θα βρίσκονται επί ποδός για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της φιέστας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, η τοπική περιφερειακή αρχή ασφαλείας ενέκρινε στις 5 Αυγούστου την αυξημένη διάθεση κατά 5% ανδρών της Εθνοφυλακής στις εκδηλώσεις του τοματοπόλεμου.

Πλέον, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, η Εθνοφυλακή ήδη τροποποιεί τα επιχειρησιακά της σχέδια σχετικά με την φύλαξη της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία του Μπουνιόλ.

Στη φετινή εκδήλωση, που προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον και κοσμοσυρροή από κάθε μέρος του πλανήτη, αναμένεται να παρίστανται 22.000 άνθρωποι. Όπως τόνισε ο Πέρεθ, τα εισιτήρια έχουν σχεδόν πωληθεί όλα, μένουν μόνο 250 ονομαστικές προσκλήσεις, και φυσικά τα 5.000 δωρεάν εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους του Μπουνιόλ.

Ιδιαίτερα φέτος, όπως προκύπτει από το μητρώο των εγγραφών στη γιορτή, το ενδιαφέρον των ίδιων των Ισπανών για την «Τοματίνα» έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με άλλες διοργανώσεις.

Στη φετινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου, θα διατεθούν για τον τοματοπόλεμο 160 τόννοι τομάτας, που θα μοιρασθούν από έξι φορτηγά, ενώ ένα έβδομο φορτηγό με είκοσι τόννους τομάτας θα διατρέχει και τους δρόμους της πόλης.

Το Μπουνιόλ αναμένει την άφιξη 250 ναυλωμένων τουριστικών λεωφορείων, ενώ έχουν σχεδόν διπλασιασθεί τα δρομολόγια του τοπικού λεωφορείου που το συνδέει με τη Βαλένθια.

Ο Πέρεθ υπενθυμίζει πως, όπως και πέρυσι, η εκδήλωση της «Τοματίνα» είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, και πως έχει ενισχυθεί το πρωτόκολλο της άμεσης επέμβασης ενάντια σε κάθε προσβλητική συμπεριφορά στη διάρκεια της εκδήλωσης. «Το Μπουνιόλ θέλει να συνεισφέρει τη δική του ψηφίδα και να χρησιμοποιήσει το επικοινωνιακό εφαλτήριο που προσφέρει η «Τοματίνα»για να προωθήσει τον κοινωνικό προβληματισμό», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.

localStorage.clear();


Πηγή