Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μακρόν για ξυλοδαρμό μαύρου μουσικού από αστυνομικούς: «Επαίσχυντες» για την χώρα οι συγκεκριμένες εικόνες

«Επαίσχυντες» για την χώρα οι συγκεκριμένες εικόνες – Newsbeast


Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανήλθε αργά σήμερα στην υπόθεση της βίαιης σύλληψης ενός μαύρου από αστυνομικούς στο Παρίσι, δηλώνοντας σε μια ανάρτησή του στο facebook ότι οι εικόνες αυτού του ξυλοδαρμού είναι «επαίσχυντες» για τη Γαλλία.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει «ιδιαίτερα σοκαρισμένος» από το βίντεο που δείχνει τους τέσσερις αστυνομικούς να χτυπούν τον μαύρο παραγωγό μουσικής.

Στη βραδινή του ανάρτηση ο Μακρόν τόνισε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να υποβάλει προτάσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αστυνομία και την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων.

Οι τέσσερις αστυνομικοί, που αναμενόταν να ανακριθούν σήμερα, έχουν τεθεί από χθες σε διαθεσιμότητα και κρατούνται στην Γενική Επιθεώρηση της Γαλλικής Αστυνομίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την έρευνα που ξεκίνησε την Τρίτη για «βιαιοπραγία» και «ψευδή καταμήνυση».

Η υπόθεση συμπίπτει με την πολεμική που έχει προκαλέσει στην Γαλλία το νομοσχέδιο που απαγορεύει την μετάδοση οπτικού υλικού που δείχνει τις δυνάμεις ασφαλείας εν δράσει και μετά την βίαιη διάλυση καταυλισμού προσφύγων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.


Πηγή