Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Επεκτείνει το δίχτυ ασφαλείας η κυβέρνηση - Σταϊκούρας: Θα ενταχθούν στα μέτρα άλλοι περίπου εκατό ΚΑΔ

Επεκτείνει το δίχτυ ασφαλείας η κυβέρνηση – Σταϊκούρας: Θα ενταχθούν στα μέτρα άλλοι περίπου εκατό ΚΑΔ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει τα κριτήρια για την ένταξη επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας πως άμεσα, σήμερα ή αύριο, θα αποφασιστεί ένταξη ακόμα περίπου εκατό Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται και επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει αλλά παραμένουν ανοιχτές με μηδενικό όμως τζίρο, με φόντο την κρίση με τον κορονοϊό.

Η οικονομία έπεται των ορθών αποφάσεων που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας στον Αντέννα, σημειώνοντας «αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία, προτεραιότητά μας να βρούμε πόρους και να τους δώσουμε στο υπουργείο Υγείας, όποτε ζητάει κάτι σε πέντε λεπτά υπογράφεται».

Αναφορικά με την κατάσταση στην οικονομία, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τα δεδομένα Μαρτίου και πως η επόμενη εβδομάδα ακόμα πιο διαφορετική, θα είναι πιο δύσκολη, γιατί τον Μάρτιο ένα κομμάτι επιχειρήσεων λειτούργησε το πρώτο 15νθήμερο.

Θα είναι εντελώς διαφορετικές οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε την άλλη εβδομάδα, είπε, προσθέτοντας πως άμεσα θα αποφασιστεί διεύρυνση των ΚΑΔ κατά περίπου εκατό.

«Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε σήμερα, η σημερινή εικόνα θα συνεχιστεί όλο τον Απρίλιο, άρα τότε θα αναλάβουμε πολύ πιο διευρυμένες πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η απάντηση της κυβέρνησης για το θέμα των επιταγών, ενώ σε ερώτηση για το εάν θα αλλάξει το ποσό που χτίζει το αφορολόγητο, με δεδομένη την εικόνα στην αγορά, απάντησε πως θα συνεκτιμηθεί ανάλογα με το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που γίνονται.


Πηγή