Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Παππάς: Η ΝΔ χαμηλώνει τον πήχη των υποχρεώσεών της, μήπως καταφέρει να τον υπερβεί

«Επιδιώκουμε τη συνάντηση ολόκληρου του προοδευτικού κόσμου στη βάση ενός αριστερού προγράμματος» – Newsbeast


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο προοδευτικό τόξο» και «έχει λοιπόν, την πρώτη ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού των προοδευτικών δυνάμεων, που κατ’ αρχήν θα ανασχέσουν αρνητικές εξελίξεις, αλλά και θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική προοδευτική προοπτική», σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής».

Υπογραμμίζει ότι η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που είναι ομόφωνα ψηφισμένη, «συγκροτεί το νέο “εμείς”, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συνάντησης όλων των θετικών παραδόσεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου στη βάση ενός αριστερού προγράμματος». Ο κ. Παππάς αναφέρει πως είναι ιστορική υποχρέωση προς τη «μεγάλη μερίδα αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που στηρίζει, ψηφίζει, πιστεύει και υπηρετεί τον ΣΥΡΙΖΑ», να του δοθεί η δυνατότητα «να συνδιαμορφώσει το νέο πρόσωπο της Αριστεράς που θέλει να είναι χρήσιμη για τον λαό». «Όσο πιο μαζικό κόμμα χτίσουμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να μας πιέσουν», τονίζει.

Ο κ. Παππάς σημειώνει ότι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αντίθετα από τη ΝΔ που «έχει εκχωρήσει τον σχεδιασμό τού αύριο στις τράπεζες, των οποίων η λογική είναι αντίθετη με το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας». Υπογραμμίζει ότι η ανάσχεση της ύφεσης, η διάσωση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας απαιτούν γενναία δημόσια παρέμβαση και άμεσα μέτρα στήριξης. Υποστηρίζει ότι τα περί προσφυγής στον ESM -«που σημαίνει Μνημόνιο»- τα επαναφέρουν «κάποιοι τραπεζικοί κύκλοι» γιατί «μάλλον έχουν βάλει στο μάτι και τα 15 δισ. του “σκληρού” μαξιλαριού, ενώ επιθυμούν και εξωτερικούς καταναγκασμούς για να μονιμοποιηθεί ένα πτωχευτικό δίκαιο όπως αυτό που ετοιμάζει η Ν.Δ. και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους».


Πηγή