Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ισοπαλία παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Ισοπαλία παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Ο Τζουρίτσκοβιτς έβαλε μπροστά στο σκορ την Ξάνθη, αλλά ο Μπαΐροβιτς ισοφάρισε για τον Παναιτωλικό και τον κράτησε μπροστά στη βαθμολογία.

Μόλις στο 1ο λεπτό η Ξάνθη άγγιξε το γκολ με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει στόχο με σουτ εντός περιοχής, για να ακολουθήσει στο 3′ η ευκαιρία του Μπαριέντος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και συνέχισαν έτσι, τουλάχιστον πιο δυνατά από ό,τι ο Παναιτωλικός, με αποτέλεσμα να είναι καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Παρά την ανωτερότητα τους, όμως, οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε αυτό το διάστημα, έχοντας νέες χαμένες ευκαιρίες με τους Ντε Αμορίμ (35′ – 40′) και Κάστρο (41′), με τον δεύτερο μάλιστα να χάνει και πέναλτι (απέκρουσε ο Φερνάντεθ) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το γκολ που έπρεπε να βάλει η Ξάνθη, υπό την έννοια πως ήταν καλύτερη, το έβαλε τελικά στο 62′, όταν κέρδισε δεύτερο πέναλτι, για μαρκάρισμα του Ντάλσιο στον Ντε Αμορίμ, με τον Τζουρίτσκοβιτς να εκτελεί και να σκοράρει (1-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν το σκορ που ήθελαν για να προσπεράσουν στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό, αλλά στο 83′ ο Μπαΐροβιτς, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα, με ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1 και διατήρησε τον Παναιτωλικό στο +2 από την προτελευταία Ξάνθη, με τη μάχη για την παραμονή να συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90′ Φασίδης), Τζουρίτσκοβιτς (77′ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77′ Φοσέ), Μπαριέντος (90′ Μουλέν), Κάστρο.

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (80′ Μπαΐροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ (94′ Λου΄σερο), Ρόσα, Άλβαρεζ (70′ Ντουάρτε), Ντάουντα.


Πηγή