Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επιμένει η Έφη Αχτσιόγλου στη γκάφα -Μπέρδεψε τους φόρους με τα φορολογικά έσοδα [βίντεο]

Μπέρδεψε τα φορολογικά έσοδα με τους φόρους η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε κοινοβουλευτική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι: «ο υποτιθέμενος μηχανισμός, που η κυβέρνηση έθεσε σε λειτουργία μετά από έναν χρόνο, αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους στους παραγωγούς ενέργειας και η σώρευση υπερκερδών εξελίσσεται. Το κόστος παραγωγής ρεύματος τον Σεπτέμβριο είναι 438 ευρώ η κιλοβατώρα και η τιμή του 788 ευρώ, ο μηχανισμός αισχροκέρδειας συνεχίζει να λειτουργεί. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αγορά ενέργειας και επιλέγει να επιδοτεί τις εταιρείες, χωρίς να φορολογεί τα υπερκέρδη στον τομέα συνολικά. Οι πολίτες πλήρωσαν 7 δισ. παραπάνω σε φόρους στο 8μηνο σε σχέση με πέρυσι και από τα χρήματα αυτά επιδοτούνται οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας».

«Είστε σίγουρη; Επτά δισ. παραπάνω φόροι είπατε, μήπως να το διορθώσετε;», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με την κυρία Αχτσιόγλου να υπογραμμίζει: «Επτά δισ. έσοδα από φόρους».

«Έχουμε πράγματι επτά δισ. παραπάνω φορολογικά έσοδα, όχι φόρους, και προέρχονται από την ανάπτυξη την περίοδο που αυτή η κυβέρνηση μόνο μειώνει φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Λίγο αργότερα, η κυρία Αχτσιόγλου παραδέχτηκε ότι τα φορολογικά έσοδα (π.χ. 2,5 δισ. από το ΦΠΑ) δεν έχουν σχέση με τους φόρους, ωστόσο επέμενε στη θέση της. «Η κυβέρνηση θέλει αυτά να τα βαφτίζει έσοδα από την ανάπτυξη. Ας το κάνει. Μην παίζει όμως με τη νοημοσύνη των πολιτών», έγραψε, παραδεχόμενη εμμέσως το λάθος της, επιμένοντας ωστόσο στη θέση της.

«Από ‘κει και πέρα, όταν απ’ αυτά τα έσοδα περισσότερα από 2,5 δισ. είναι από ΦΠΑ, είναι προφανές ότι ο κόσμος πληρώνει την ακρίβεια Μητσοτάκη και την επιμονή της κυβέρνησης να μην μειώνει έμμεσους φόρους», συνέχισε, αποκαλώντας «ακρίβεια Μητσοτάκη» την απόδοση ΦΠΑ!

Στο Twitter έγινε εκτενής αναφορά στην παρέμβαση της Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Εφης Αχτσιόγλου, με αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι δεν ξέρει την διαφορά των φορολογικών εσόδων από τους φόρους.


Πηγή