Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» την επιχείρησή της παρά τις «απειλές», διαβεβαιώνει ο Ερντογάν

Ερντογάν σε ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν την αναχώρησή του για το Σότσι της Ρωσίας για τη συνάντησή τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους θα συνεχίσουμε την επιχείρηση με περισσότερη σφοδρότητα.

Ανέφερε επίσης ότι Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν σε όλα τα σημεία που αφορούν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι τόσο το YPG όσο και το PKK δεν έχουν θέση στη Συρία. Επίσης δήλωσε ότι «χάρη στους μηχανισμούς που έχουμε δημιουργήσει με τη Ρωσία, οι υπουργοί και οι θεσμοί μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας για τη διευκόλυνση του εμπορίου με βάση τα εθνικά μας νομίσματα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε «από τις 9 Οκτωβρίου 775 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί. 7 στρατιώτες μας, 79 αδελφοί του Εθνικού Στρατού της Συρίας και 20 πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι δεν του έχει γίνει καμία πρόταση από τον Γάλλο πρόεδρο για παράταση της κατάπαυσης του πυρός για άλλες 120 ώρες και ανέφερε ότι ο Μακρόν είναι αυτός που συζητεί τέτοια θέματα με τους τρομοκράτες. Εξού και η χθεσινή του δήλωση ότι η δύση στηρίζει τους τρομοκράτες και επικρίνει την Άγκυρα για την επέμβαση της.

Και για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι μαχητές μέχρι τη λήξη του χρονοδιαγράμματος, θα τους διαλύσει.

Επίσης αυτή τη φορά τα έβαλε και με το Ιράν λέγοντας ότι από εκεί ακούει κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και παρότρυνε ουσιαστικά τον πρόεδρο Ροχανί, να σιγήσει τέτοιου είδους φωνές καθότι ενοχλούν τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αυτή την ώρα επισκέπτεται την πόλη Ιντλίμπ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή