Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη για την πρόσβαση των δεσποζόμενων ζώων στις παραλίες

Την πλήρη αδράνεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην επίλυση του ζητήματος της πρόσβασης των δεσποζόμενων ζώων στις παραλίες αναδεικνύει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστηρίζει ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πριν από περίπου δύο χρόνια, ανταποκρινόμενο σε αιτήματα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση ρύθμισης, προκειμένου να μπορούν να μπουν στη θάλασσα τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

«Με τον τρόπο αυτό δρομολογούνταν η επίλυση ενός κοινωνικού ζητήματος μείζονος σημασίας, καθώς για χρόνια παρατηρούνταν μία αναντιστοιχία μεταξύ υφιστάμενης νομοθεσίας και καθημερινής πραγματικότητας. Η σχετική διαδικασία, όμως, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, δεν έχει προχωρήσει αναιτιολόγητα και το θέμα εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να απαντήσει γιατί μέχρι τώρα, και μετά την παρέλευση περίπου δύο ετών, δεν εκδόθηκε ο σχετικός Γενικός Κανονισμός Λιμένα, που να ρυθμίζει οριστικά το εν λόγω ζήτημα.


Πηγή