Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Χίος: Ευρεία σύσκεψη για τα κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Ευρεία σύσκεψη για τα κρούσματα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ – Newsbeast


Ευρεία σύσκεψη για τη ΒΙΑΛ στη Χίο συγκάλεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Βρουλής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη σύσκεψη, «επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα και η επάρκεια των υπηρεσιών και αποφασίστηκε – μετά από τις συστάσεις των ειδικών- να συνεχιστεί ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως έχει τεθεί από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 719 ελέγχους στην Χίο, ενώ ανακοινώθηκε πως το κλιμάκιο ενισχύεται με δύο επιπλέον γιατρούς. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν 67 κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες,που όλοι είναι καλά στην υγεία τους και ασυμπτωματικοί.

«Η δομή θα παραμείνει σε υγειονομικό αποκλεισμό για όσο διάστημα κρίνουν οι ειδικοί. Η αστυνομία θα ενισχύσει τις προσπάθειες επιβολής του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δομή δεν έχει εξωτερική περίφραξη. Οι χώροι που έχουν διατεθεί για την παραμονή θετικών κρουσμάτων είναι επαρκείς και τα 67 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους και στον τοπικό πληθυσμό, ενώ το νοσοκομείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κρίση και θα ενισχυθεί περαιτέρω, όπως απαιτείται. Η Περιφέρεια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επαναλειτουργήσει ιατρείο μέσα στην ΒΙΑΛ», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.


Πηγή