Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο ξεκίνημα από τα υψηλά επίπεδα τριών μηνών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά επίπεδα τριών μηνών σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Με τους κλάδους ενέργειας, λιανικών πωλήσεων και εξόρυξης να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι εκτεταμένες διαδηλώσεις στην Κίνα κατά των αυστηρών περιορισμών για την COVID-19 προκάλεσαν κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 3,12%

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο στον απόηχο της πολιτικής χαλάρωσης από τη Fed για αύξηση των επιτοκίων

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:02 ώρα Ελλάδας, ακολουθώντας τις απώλειες των ασιατικών μετοχών.

Η Κίνα κατέγραψε σήμερα άλλο ένα ρεκόρ στα κρούσματα COVID-19 ύστερα από ένα ασυνήθιστο σαββατοκύριακο διαδηλώσεων, δημιουργώντας ανησυχίες για τη διαχείριση της κινεζικής πολιτικής για ‘μηδενικά κρούσματα COVID’ και τον αντίκτυπό της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών σημείωσαν βουτιά 2,0% καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν σχεδόν 3%. Η υποχώρηση των τιμών των μετάλλων επηρέασε τις μετοχές των εταιριών εξόρυξης, που σημείωσαν πτώση 1,1%.

Άλλοι ευρωπαϊκοί κλάδοι με έκθεση στην Κίνα, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες ειδών πολυτελείας, σημείωσαν επίσης πτώση στην αρχή της συνεδρίασης.


Πηγή