Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ελεύθερη είσοδος για την Ημέρα της Ευρώπης από την Παρασκευή για τους πολίτες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γιορτάσει την Ημέρα της Ευρώπης καλωσορίζοντας από αύριο πολίτες στις εγκαταστάσεις του στις Βρυξέλλες για επισκέψεις, συζητήσεις με ευρωβουλευτές, διαδραστικές παρουσιάσεις και ζωντανές παραστάσεις.

Οι πόρτες του Κοινοβουλίου από αύριο 6 Μαΐου θα είναι ανοιχτές από το το πρωί 10:00 μέχρι το απόγευμα 17:00 (τοπική ώρα), ενώ όλοι οι δημόσιοι χώροι και οι αίθουσες συνεδριάσεων θα είναι προσβάσιμοι στους πολίτες.

Τελετή εγκαινίων για την 9η Μαΐου- Ημέρα της Ευρώπης

Η τελετή εγκαινίων της Ημέρας της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο ημικύκλιο του Ευρωκοινοβουλίου. Θα ανοίξει στις 10.30 (τοπική ώρα) με μια παράσταση από Ουκρανούς τραγουδιστές, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από την Αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής Πίνα Πιτσιέρνο και συζήτηση με ευρωβουλευτές.

Το πάνελ θα συζητήσει τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024, τις πολιτικές προτεραιότητες του Κοινοβουλίου για την επόμενη νομοθετική περίοδο και θα δεχθεί ερωτήσεις από τους πολίτες.

Οι πολίτες θα μπορούν παράλληλα να ανακαλύψουν τη συλλογή έργων τέχνης του Κοινοβουλίου με ξεναγήσεις στο χώρο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ζωντανή εκπομπή του Radio Vivacité (ραδιόφωνο RTBF) από το VoxBox του Κοινοβουλίου από τις 10.30 έως τις 15.00 ενώ επιπλέον, το εσωτερικό ραδιόφωνο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταδίδει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του Κοινοβουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με συζητήσεις με ευρωβουλευτές και πολίτες.


Πηγή