Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ε.Ε.: Στα 2,5 δισ. ευρώ τα διαθέσιμα κεφάλαια για το Erasmus+ το 2017

Σε 2,5 δισ. ευρώ ανέρχονται τα διαθέσιμα κεφάλαια για το Erasmus+ το 2017, αύξηση 13% σε σχέση με το 2016 και αύξηση ρεκόρ από την έναρξη του προγράμματος, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για το 2017, τα διαθέσιμα κεφάλαια για το πρόγραμμα Erasmus+ αυξάνονται κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το 2016, ετήσια αύξηση ρεκόρ από το πρώτο χρόνο του Erasmus+ το 2014.

Από την αύξηση της χρηματοδότησης θα ωφεληθούν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευόμενοι, εθελοντές και νέοι που εντάσσονται σε αθλητικά προγράμματα, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών θεσμών, των οργανώσεων νέων και νέων επιχειρηματιών. Προτεραιότητα είναι η προώθηση της κοινωνικής συμπεριληπτικότητας.

Ο επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, Τίμπορ Ναβράτσιτς, εξέφρασε την ικανοποίησή του, που το πρόγραμμα διαθέτει «2,5 δισ. ευρώ για το 2017, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δράσεις μας και να συμπεριλάβουμε μεγάλο εύρος πολιτών, με διαφορετικά ενδιαφέροντα, προφίλ και κοινωνικό υπόβαθρο».

«Ενόψει της 30ής επετείου, την επόμενη χρονιά, το Erasmus βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά και προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και projects για τους πολίτες από ποτέ», αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι «η αύξηση του προϋπολογισμού είναι μία αναγνώριση των θετικών επιπτώσεων του προγράμματος στη ζωή και τα προσωπικά σχέδια των Ευρωπαίων πολιτών».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος της Κομισιό, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έκανε ιδιαίτερη μνεία του Erasmus+ στην ετήσια ομιλία του, τονίζοντας την υψηλή σημασία του, καθώς δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να μετακινούνται, να ταξιδεύουν, να εργάζονται, να σπουδάζουν και να εκπαιδεύονται στις διάφορες χώρες της Ε.Ε. Επίσης, ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι τα κεφάλαια του 2017 θα χρησιμοποιηθούν για να υλοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης.

Από σήμερα, οι οργανισμοί που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση, μπορούν να αρχίσουν την προετοιμασία τους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες online.


Πηγή