Δευτέρα , 6 Μάιος 2024

Εlvida Foods: Ο γύρος είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν

Η Εlvida Foods εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με τον γύρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με πρόσφατες αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Στην παραγωγή γύρου στην Ελλάδα από χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο δεν χρησιμοποιούνται ποτέ φωσφορικά άλατα.

Τα προϊόντα αυτά προστατεύονται από τον ελληνικό Κώδικα Τροφίμων, Ποτών, ο οποίος και απαγορεύει την χρήση τέτοιων προσθέτων.

Πρόσφατα υπήρξε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιτραπεί η χρήση φωσφορικών αλάτων σε προϊόντα τύπου Doner και Kebab και μόνον, μετά από πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς.

Με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου απαγορεύθηκε η επέκταση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε προϊόντα doner και kebab (στον γύρο δεν χρησιμοποιούνται) και έτσι δικαιώθηκε η ελληνική θέση που εδώ και δύο χρόνια έχει εκφρασθεί μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κρέατος (ΣΕΒΕΚ).

Επομένως ο γύρος είναι ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν (για το οποίο ουδέποτε τέθηκε θέμα χρήσης φωσφορικών αλάτων), υψηλής οργανοληπτικής αξίας και για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατοχύρωσής του ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), ώστε να προστατευθεί από κάθε επέμβαση που θα μπορούσε να αλλοιώσει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.

Η ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ πρωτοπόρος στην παραγωγή γύρου με την επωνυμία «ελληνικός γύρος» έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια τόσο για την υιοθέτηση των προδιαγραφών του γύρου στον κώδικα τροφίμων και ποτών όσο και στην κατοχύρωση του στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα με δυναμικές παρεμβάσεις».

localStorage.clear();


Πηγή