Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ζαχαριάδης: Δεν φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις

«Το καλοκαίρι του 2018 όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και το 2019, όταν θα γίνουν οι εκλογές, τόσο κάποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν αποστάσεις όσο και άλλοι θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κυβέρνησης και την ανάκαμψη της οικονομίας, κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο τόνισε ότι:  «Σε κάθε περίπτωση, όπως εκτίμησε, η εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις είναι λογικό να περιλαμβάνει την αποστασιοποίηση κάποιων που ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση, αλλά όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος και συγκρίνουν αυτά που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με αυτά που θα έχουν επιτευχθεί το 2018 με το τέλος του προγράμματος και την κατάσταση το 2019, όταν θα γίνουν οι εκλογές, τη ρευστότητα στην αγορά, τη μείωση της οικονομίας, τότε θα εκτιμήσουν την προσπάθεια, όπως και άλλοι».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης απέρριψε την περίπτωση ενός «τέταρτου μνημονίου» και καταλόγισε σε τμήμα της αντιπολίτευσης ότι «σχεδόν παρακαλούν για μία τέτοια εξέλιξη, νομίζοντας ότι θα τους φέρει πιο κοντά στην εξουσία».

«Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς τον συμβολισμό της, επισήμανε ο κ.Ζαχαριάδης.

«Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να μπερδεύουμε το μπόι μας με τον ίσκιο μας, λέμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη», συνέχισε ο κ.Ζαχαριάδης, «καθώς αυτά που θα πει, ή η κατεύθυνση προς την οποία θα πιέσει πιθανώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμβάλουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις για τα μακροοικονομικά, το χρέος και το προσφυγικό».


Πηγή