Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ηλικιωμένο ζευγάρι απέκτησε παιδί, το πήραν οι κοινωνικές υπηρεσίες

Οι «πιο ηλικιωμένοι νέοι γονείς της Αγγλίας», όπως έσπευσε να τους χαρακτηρίσει ο βρετανικός Τύπος, μπλέχτηκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Το ζευγάρι, ο 65χρονος άντρας και η 63χρονη σύζυγός του, απέκτησαν το παιδί τους πριν από έναν χρόνο, μόνο που πλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας το απομάκρυναν από την αγκαλιά τους.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Sun», το ζευγάρι -που δεν κατονομάζεται για νομικούς λόγους- έχει προσφύγει ήδη στο δικαστήριο κατά της απόφασης της κοινωνικής πρόνοιας, προσβλέποντας στην επιστροφή του παιδιού.

Και ήταν πράγματι η προχωρημένη ηλικία τους αυτή που ώθησε τη δημόσια υπηρεσία να τους πάρει το παιδί. Από το ρεπορτάζ προέκυψε πάντως πως η περιπέτεια του ζεύγους με την κοινωνική πρόνοια κρατά εδώ και έναν χρόνο, καθώς τους είχαν προειδοποιήσει πως πρέπει να γίνουν «δραστικές αλλαγές» στον τρόπο που ανατρέφεται.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες «κατέληξαν πως οι εκκλήσεις τους για αλλαγές δεν είχαν συμβεί, κι έτσι πήραν το παιδί», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Αυτή αποκάλυψε πως το ζευγάρι, που ζει στα βόρεια της Αγγλίας, είχε χρησιμοποιήσει τη βοήθεια παρένθετης βρετανής μητέρας για να γίνουν γονείς. Και λέει μάλιστα πως η τεχνητή γονιμοποίηση έγινε σε κλινική του εξωτερικού, καθώς πουθενά στην Αγγλία δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο εξαιτίας της ηλικίας τους.

Το παιδί ζει προσωρινά σε ανάδοχη οικογένεια, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο…

localStorage.clear();


Πηγή