Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ηλιόπουλος: Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία είναι να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η κοινωνία είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8» αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε χιλιάδες ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις στο κόστος ενέργειας και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση[…]Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010».

Ηλιόπουλος: Η χρήση υλικού της Ελληνικής Αγωγής είναι άλλη μία σκοταδιστική απόφαση της κ. Κεραμέως

Ηλιόπουλος: Αμεσα αύξηση στον βασικό μισθό και παρέμβαση στην τιμή του ρεύματος

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καλά η μετοχή της ΔΕΗ, ανέφερε: «επί ημερών μας πήγαιναν καλά τα νοικοκυριά γιατί οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος ήταν χαμηλές. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ρεύμα δεν αυξήθηκε. Σήμερα πηγαίνει καλά η μετοχή της ΔΕΗ, αλλά οι λογαριασμοί στα νοικοκυριά έρχονται τέσσερις και πέντε φορές πάνω». Γενικεύοντας σημείωσε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική ελευθερία που είχε οποιαδήποτε κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια» και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση Μητσοτάκη -στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της- έχει περικόψει 2,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους, με την κατάργηση του μέρους εκείνου της 13ης σύνταξης που είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 -μία μόνιμη δαπάνη 850 εκατ. ευρώ το χρόνο».

Ηλιόπουλος για πολιτικές εξελίξεις

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε: «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι αυτό γιατί υπάρχει αναταραχή μέσα στην κοινωνία […] Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και τρέχει πίσω από αυτές […] Σε αυτό το πλαίσιο, υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι να είναι έτοιμος για εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν […]Είναι στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τις πολιτικές προτάσεις του, όπως είναι η ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, να γίνει η πολιτική ανατροπή που χρειάζεται η χώρα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, επισήμανε: «εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική και θεωρούμε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί και με απλή αναλογική[…]Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να την κερδίσει και να φτιάξει προοδευτική κυβέρνηση».


Πηγή