Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ηνωμένο Βασίλειο: 2 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο Long Covid -Αριθμός ρεκόρ

Οι άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο του Long Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την εθνική στατιστική υπηρεσία, από τα 2 εκατομμύρια, το 1,4 εκατομμύριο είχαν νοσήσει από κορωνοϊό ή υποθέτουν ότι έχουν νοσήσει τουλάχιστον 12 εβδομάδες νωρίτερα, ενώ οι 826.000 είχαν νοσήσει το λιγότερο έναν χρόνο πριν. Άλλοι 376.000 είχαν κολλήσει Covid-19 πριν από 2 χρόνια.

Το σύνδρομο του Long covid επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητες των 7 στους 10 ανθρώπους που πάσχουν από αυτό, ενώ ο ένας στους πέντε υποφέρει όταν επιτελεί ακόμα και κάποιες βασικές λειτουργίες.

Το πιο κοινό σύμπτωμα του Long Covid, σε ποσοστό 55%, είναι η κούραση, για το 32% η δυσκολία στην αναπνοή, για το 23% ο επίμονος βήχας και για το ποσοστό του 23% επίσης ο μυϊκός πόνος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC) ορίζουν το long covid ως τη συνέχιση των συμπτωμάτων για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι συνήθως εμφανίζεται τρεις μήνες μετά την έναρξη του ιού και διαρκεί τουλάχιστον δύο μήνες. Η κόπωση, η δύσπνοια και η εγκεφαλική ομίχλη είναι κοινά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει μεγάλη συναίνεση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισής της.


Πηγή