Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Premier League: Καταδικάστηκε ο Ζουμά για την κακοποίηση της γάτας του -Η τιμωρία που θα εκτίσει

Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε τον αμυντικό της Γουέστ Χαμ, Κουρτ Ζουμά, για την κακοποίηση της γάτας του, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην Premier League.

Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εδώ και περίπου οκτώ χρόνια αγωνίζεται στην Αγγλία και σε ομάδες της Premier League -Τσέλσι και Γουέστ Χαμ, αλλά και ως δανεικός σε Στόουκ Σίτι και Έβερτον- καταδικάστηκε σε 180 ώρες κοινωνικής εργασίας. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο του απαγόρευσε να έχει γάτα ως κατοικίδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση αφορά ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα social media τον περασμένο Φεβρουάριο και έδειχνε τον Ζουμά να χτυπά και να κλωτσά τη γάτα του. Όπως αποδείχθηκε, το βίντεο τράβηξε ο αδελφός του, Γιοάν, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε 140 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σάλος στην Premier League για το βίντεο με τον Ζουμά να κλωτσά τη γάτα του

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, με τον Ζουμά να βρίσκεται στο επίκεντρο αποδοκιμασιών, όπου κι αν έπαιζε. Η Γουέστ Χαμ τον τιμώρησε με πρόστιμο και η Adidas διέκοψε τη χορηγική συνεργασία μαζί του, όμως ο προπονητής της λονδρέζικης ομάδας, Ντέιβιντ Μόιες, συνέχισε να τον στηρίζει και τον χρησιμοποίησε κανονικά ως το τέλος της χρονιάς.

«Θέλω να απολογηθώ για τις πράξεις μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά μου, για την οποία μετανιώνω. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη κι από όσους αναστατώθηκαν με το βίντεο και να σας διαβεβαιώσω πως οι δύο γάτες μας είναι υγιείς και σε καλή κατάσταση. Όλη η οικογένειά μου τις αντιμετωπίζει με αγάπη και φροντίδα και το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν κάτι μεμονωμένο, που δεν θα ξανασυμβεί», είχε δηλώσει για την υπόθεση ο Ζουμά.

Θέση είχε πάρει και η Γουέστ Χαμ, καταδικάζοντας την πράξη, με σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συμπεριφορά του Κουρτ Ζουμά. Έχουμε μιλήσει μαζί του και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα εσωτερικά, ενώ θέλουμε να κάνουμε σαφές πως με κανέναν τρόπο δεν ενθαρρύνουμε την κακομεταχείριση των ζώων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή