Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΗΠΑ: Επίθεση με εκρηκτικά στους «Κατευθυντήριους λίθους» της Τζώρτζια – Στόχος συνωμοσιολόγων το μνημείο

Άγνωστοι επιτέθηκαν με εκρηκτικά στους λεγόμενους «Κατευθυντήριους λίθους» της Πολιτείας της Τζώρτζια, στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόσφατο λίθινο μνημείο, που κατασκευάστηκε το 1980 και αποκαλείται συχνά ως το «αμερικάνικο Στόουνχετζ» και ο σκοπός του δημιουργού του ήταν να μεταφέρει κάποιες «οδηγίες» για την ανθρωπότητα.

Σήμερα, στο μνημείο αυτό σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ κάτοικοι των γύρω περιοχών ανέφεραν ότι άκουσαν έναν τεράστιο κρότο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έγινε χρήση τηλεχειριζόμενων εκρηκτικών, περί τις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Ένας μέρος του μνημείου καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε το βίντεο μετά την έκρηξη:

Θεωρίες συνωμοσίας

Το μνημείο έχει αποτελέσει συχνά στόχο συνωμοσιολόγων, ενώ διάφοροι το κατηγορούν ότι προετοιμάζει την έλευση της «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Μια ακροδεξιά συνωμοσιολόγος, που ήταν υποψήφια και στις τοπικές εκλογές, στην προεκλογική της καμπάνια είχε… υποσχεθεί την καταστροφή του μνημείου!

Η ίδια, αποκαλούσε τις αμβλώσεις ως «θυσίες στον Σατανά» και θεωρούσε ότι ο Covid-19 κατασκευάστηκε για να πλήξει την ανθρωπότητα. Σχετικά με τους λίθους, έλεγε ότι πρόκειται για ένα μήνυμα της «ελίτ» που λατρεύει τον Σατανά, και που μυστικά ελέγχουν τον κόσμο. Μόλις η είδηση της έκρηξης έγινε γνωστή, η ίδια σχολίασε ότι επρόκειτο για «έργο του Θεού».

Οι Κατευθυντήριοι λίθοι της Τζώρτζια

Όπως διαβάζουμε στο wikipedia, στους λίθους υπάρχει ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες, ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής και ισάριθμες αρχαίες γλώσσες: βαβυλωνιακά, αρχαία ελληνικά, σανσκριτικά και αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Το κατασκεύασμα έχει ύψος 5,87 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από έξι πλάκες γρανίτη, που ζυγίζουν 107,84 τόνους συνολικά. Μία πλάκα βρίσκεται στο κέντρο, με τις άλλες τέσσερις διατεταγμένες γύρω από αυτή. Στην κορυφή βρίσκεται η έκτη πλάκα, ως κορωνίδα του κατασκευάσματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Μια πρόσθετη πέτρινη πλάκα είναι τοποθετημένη στο έδαφος, σε μικρή απόσταση προς τα δυτικά της κατασκευής, και παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντήριων Λίθων».

Η μυστηριώδης κατασκευή και το μήνυμα του δημιουργού

Η δημιουργία του επιβλητικού αυτού κατασκευάσματος καλύπτεται από αρκετό μυστήριο. Κατασκευάστηκε στις 22 Μαρτίου 1980, όπως αναφέρει η επεξηγηματική πλάκα, δίπλα από αυτό. Οι μοναδικές πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με την κατασκευή του, αναφέρουν ότι τον Ιούνιο του 1979 μετέβη στην περιοχή ένας άνθρωπος ονόματι R.C. Christian, όνομα το οποίο αποτελούσε ψευδώνυμο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Προσέγγισε την εταιρεία φινιρίσματος γρανίτη Elberton και ζήτησε την οικοδόμηση ενός μνημείου το οποίο θα μεταβίβαζε ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα. Όπως ο ίδιος είχε πει, αντιπροσώπευε μια ομάδα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν οδηγίες στην ανθρωπότητα.

Το μήνυμα το οποίο είναι χαραγμένο στους «Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας» σχετίζεται με τέσσερις σημαντικούς τομείς:

  1. Τη διακυβέρνηση και την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.
  2. Τον πληθυσμό και τον έλεγχο της αναπαραγωγής.
  3. Το περιβάλλον και την σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
  4. Την πνευματικότητα.

Το μήνυμα, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο δέκα κατευθυντήριων γραμμών ή αρχών, είναι χαραγμένο σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, καθεμιά στη μεγάλη πλευρά των τεσσάρων λίθων. Ξεκινώντας από βόρεια και με κατεύθυνση προς τα δεξιά, οι γλώσσες αυτές είναι: αγγλικά, ισπανικά, σουαχίλι, χίντι, εβραϊκά, αραβικά, αρχαία κινεζικά και ρωσικά. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τη μετάφραση του μηνύματος από τα αγγλικά:

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.
  • Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.
  • Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.
  • Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.
  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.
  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
  • Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
  • Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
  • Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.
  • Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη – Αφήστε χώρο για τη φύση – Αφήστε χώρο για τη φύση.

Ένα μικρότερο μήνυμα εμφανίζεται στις τέσσερις κάθετες επιφάνειες της κορωνίδας λίθου, σε διαφορετική γλώσσα και γραφή σε κάθε πλευρά. Στο ανατολικό της μέτωπο το μήνυμα στα Αρχαία Ελληνικά αναφέρει: «Οἵδε οί λίθοι τὴν ὀδὸν δεικνύντων αἰῶνι σωφροσύνης».

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.


Πηγή