Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τσιμίκας: Δεν θα άλλαζα τίποτα στο ποδοσφαιρικό μου ταξίδι -Χαίρομαι που έγινα ο «Greek Scouser»

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της καριέρας του, τη Λίβερπουλ, τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο άσος της Λίβερπουλ φιλοξενήθηκε Την Τετάρτη (6/7) στον πολυχώρο «Atraktos», σε ένα διαδραστικό event της PROSPORT για την παρουσίαση των νέων δράσεων και συνεργασιών του εκτός των γραμμών του γηπέδου. Ο Τσιμίκας «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις -όπως ήταν αναμενόμενο- από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, κάνοντας μία αναδρομή στα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα στα γήπεδα, ενώ μίλησε και για κάποια πράγματα εκτός των τεσσάρων γραμμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διεθνής μπακ αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από το να αγωνιστεί στην «κορυφαία ομάδα του κόσμου», τη Λίβερπουλ, στην οποία «από μικρός ονειρευόμουν να παίξω», αλλά και στο γεγονός ότι έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της ομάδας, έχοντας πάρει πλέον και το προσωνύμιο «Greek Scouser».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Γιούργκεν Κλοπ και στην αγάπη του για τον Ολυμπιακό, την ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά και τις βλέψεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τώρα που την τεχνική του ηγεσία έχει αναλάβει ο Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Τσιμίκα στις ερωτήσεις που του έγιναν για:

  • Τις αντιξοότητες που συνάντησε στο ποδόσφαιρο: «Βρήκα δυσκολίες, όμως πίστεψα στον εαυτό μου και οι άνθρωποί μου πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν να τα καταφέρω».
  • Την εκτέλεση πέναλτι που χάρισε το FA Cup στη Λίβερπουλ κόνστρα στην Τσέλσι: «Ήμουν πολύ αγχωμένος όταν πήραν την μπάλα, αλλά όταν την έστησα ήμουν σίγουρος πως θα τα καταφέρω και θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Ήμουν το νούμερο 7 και δικαιώθηκα».
  • Την επιλογή του να πάει στη Λίβερπουλ: «Ήταν μια πρόκληση για μένα η Λίβερπουλ. Ήξερα ποιον είχα μπροστά μου (Ρόμπερτσον). Δεν βάζω ποτέ ταβάνι στον εαυτό μου. Αυτό θα κάνω πάντα, μέχρι να καθιερωθώ και να κερδίσω περισσότερα τρόπαια με την ομάδα μου».
  • Την πορεία της Εθνικής με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο: «Είναι σημαντικό που ήρθε και μας ένωσε ο νέος μας προπονητής. Όλα τα παιδιά θέλουμε τη διάκριση με την Εθνική. Ο κόσμος που ήρθε στον Βόλο, μας έδωσε το έξτρα κίνητρο και γι’ αυτούς νικήσαμε. Θέλουμε να επανέλθει η Εθνική εκεί που ήταν και πρέπει να είναι».
  • Τον Γιούργκεν Κλοπ: «Η αγκαλιά του είναι… ζεστή. Με εξιτάρει όταν μου φωνάζει. Ο Κλοπ θέλει να μας εξελίξει και να μας κάνει καλύτερους. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό».
  • Την παρουσία του στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ και για την επαφή του με τους συμπαίκτες του: «Έξι μήνες πριν πάω στη Λίβερπουλ, είχαμε μιλήσει και κάποιοι δεν με πίστευαν. Για μένα ήταν… ΟΚ. Δεν ήθελα να δείξω ότι είμαι μικρός και αυτοί μεγάλοι. Προσπαθώ να είμαι στο ίδιο επίπεδο με όλα τα παιδιά. Πλέον, έχουμε δημιουργήσει στενές σχέσεις και μια καλή παρέα».
  • Την ιδέα να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Champions League και το ενδεχόμενο τις επιστροφής του στον Πειραιά: «Με κάνει να χαμογελώ η ιδέα να παίξω με τους φίλους μου που παίζουν στον Ολυμπιακό. Αν θα γυρίσω, μόνο ο Θεός το ξέρει. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Επειδή με στήριξε και με πίστεψε, από όταν ήμουν στις Σέρρες. Εύχομαι στον Ολυμπιακό να νικάει πάντα επειδή του αξίζει».
  • Τη σχέση αγάπης με τα δύο του κατοικίδια: «Είχα πάρει τα δυο σκυλάκια μου σε μια περίοδο που δεν ήμουν καλά. Με βοήθησαν πολύ και με έκαναν χαμογελάω. Ό,τι έχω πετύχει το έκανα επειδή με κάνουν να χαμογελώ».
  • Τη διάλεκτο και τους ανθρώπους από το Μέρσεϊσαϊντ: «Με δυσκόλεψαν τα scouse. Μου φαίνονταν σαν… κινέζικα. Με τον καιρό αγάπησα τη διάλεκτο και τον κόσμο. Ο κόσμος μας στηρίζει πολύ. Χαίρομαι που έγινα ο “Greek Scouser” και η αγάπη τους είναι σημαντική για μένα».
  • Την πρώτη του μέρα στη Λίβερπουλ: «H πρώτη μου μέρα στη Λίβερπουλ ήταν μαγική. Από το ταξίδι μέχρι τις εξετάσεις, όλα με έκαναν χαρούμενο. Είναι κάτι διαφορετικό που δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις».
  • Το αν η Λίβερπουλ είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου: «Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα πόσα τρόπαια έχει μια ομάδα. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η κορυφαία για τον κόσμο, το σύνθημα («You ‘ll Never Walk Alone»), για τον προπονητή, για τους παίκτες. Όποιος δεν έχει παίξει μπροστά τους δεν καταλαβαίνει».
  • Την ομάδα που ήθελε να παίξει όταν ήταν μικρός: «Aπό μικρός ονειρευόμουν να παίξω στη Λίβερπουλ. Δεν θα άλλαζα τίποτα στο ποδοσφαιρικό μου ταξίδι. Κάθε απόφαση ήταν για το καλό μου. Μικρός έπαιζα πάντα με τη φανέλα του Ροναλντίνιο, όμως εγώ και ο αδελφός μου θέλαμε να παίξουμε στη Λίβερπουλ του Τζέραρντ και του Σουάρες».

Πηγή