Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ηράκλειο: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη σορό που βρέθηκε στην περιοχή του αεροδρομίου

Συναγερμός σήμανε νωρίς χθες το πρωί στις λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, μετά τον εντοπισμό πτώματος στη θαλάσσια περιοχή του Καρτερού και συγκεκριμένα κάτω από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί, με τους άνδρες του Λιμενικού να σπεύδουν στο σημείο. Το άψυχο σώμα εντόπισε αρχικά αλιέας, ο οποίος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης, με τους άνδρες της υπηρεσίας, προσεγγίζοντας το πτώμα, να μην πιστεύουν στα μάτια τους και με την εικόνα που αντίκρισαν να προκαλεί σοκ! Το πτώμα ήταν σε αρκετά προχωρημένη σήψη.

Το άψυχο σώμα φαίνεται να ήταν πάνω από ένα μήνα στο νερό, οπότε και με το να βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη δεν ήταν εύκολο με την πρώτη ματιά να διαπιστωθεί αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για γυναίκα, οι τελευταίες ενδείξεις όμως από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου λίγο αργότερα έκαναν λόγο για άνδρα, με τις έρευνες για την ταυτοποίησή του να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νεκροψία-νεκροτομή για τη σορό που βρέθηκε στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο επιχείρησης που στήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν το πτώμα από τη θαλάσσια περιοχή, με γραφείο τελετών να παραλαμβάνει τη σορό, στην προβλήτα 3 του λιμανιού. Στη συνέχεια, η σορός μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή, με τις έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με το πτώμα που βρέθηκε, πάντως, αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, οπότε και περισσότερα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση αναμένονται από το έργο των ιατροδικαστών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού για την ανεύρεση της σορού αναφέρεται ότι η σορός ανήκει σε άνδρα. Συγκεκριμένα:

«Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού άντρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε προχωρημένη σήψη, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του λιμανιού του Ηρακλείου και σε απόσταση 0,5ν.μ. από την ξηρά.

Η σορός ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών Κρήτης. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

Δείτε εικόνες και βίντεο από το Ηράκλειο:


Πηγή