Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ηράκλειο: Το 2012 ανήρτησε φωτογραφία στα social media με καλάσνικοφ και το 2022 βρέθηκε στη φυλακή

Ενας 36χρονος στο Ηράκλειο βρέθηκε στη φυλακή 10 χρόνια μετά, καθώς το 2012 είχε αναρτήσει μία φωτογραφία στα social media ποζάροντας με ένα καλάσνικοφ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr, ο 36χρονος πληροφορήθηκε πως είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, όταν χρειάστηκε πρόσφατα να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση. «Συγνώμη κύριε αλλά πρέπει να σας συλλάβουμε» του ανέφερε αστυνομικοί της ασφάλειας Ηρακλείου.

Το χρονικό της σύλληψης και φυλάκισης του 36χρονου στο Ηράκλειο

Ο 36χρονος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτογραφία στην οποία πόζαρε με το πυροβόλο όπλο, θα ήταν η αιτία να μπει στη φυλακή. Το 2012 αναρτήθηκε η επίμαχη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ και το 2018 έλαβε μία κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πολεμικό τυφέκιο, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του, δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο. Έξι μήνες μετά κλήθηκε σε απολογία ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου. «Δεν έχω σχέση με όπλα» τόνισε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο 36χρονος μετέβη ανυποψίαστος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση και υπέστη σοκ όταν αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και έπρεπε να τον συλλάβουν. Όπως προέκυψε, είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης σε κάθειρξη πέντε ετών, καθώς δεν είχε λάβει την ειδοποίηση για το δικαστήριο.

Παρέμεινε για μερικές ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων. Σε σοκ βρισκόταν η οικογένεια του 36χρονου ύστερα από το άκουσμα της φυλάκισης του.

Τελικά, πριν λίγες ημέρες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Ο 35χρονος αποφυλακίστηκε και πλέον αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ελπίζοντας ότι θα απαλλαχθεί οριστικά από αυτόν τον εφιάλτη.

Τι είπε ο δικηγόρος του 36χρονου στο Ηράκλειο

Για την υπόθεση μίλησε στο cretalive.gr o δικηγόρος του 36χρονου, Γιώργος Ζερβός: «Ο εντολέας μου δεν φανταζόταν ποτέ ότι μία φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, θα τον έβαζε φυλακή, να εκτίσει ποινή κάθειρξης. Είναι ευτύχημα ότι το δικαστήριο έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής και ο ίδιος, ανακουφισμένος πια, επέστρεψε στην οικογένεια του και στην καθημερινότητα του. Το σοκ ήταν μεγάλο, πιστεύει όμως ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα απαλλαχθεί από την κατηγορία».


Πηγή