Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

O Ερντογάν λέει τώρα «ευχαριστώ» σε Ελλάδα-ΗΠΑ, μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Με ένα tweet ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους προς την Άγκυρα για την έκρηξη το μεσημέρι της Κυριακής στον πολυσύχναστο δρόμο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Μεταξύ των χωρών που απεικονίζονται στο tweet σε εικονίδια με σημαίες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, σε βάρος των οποίων χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε εξαπολύσει «πυρά» με ανυπόστατους ισχυρισμούς, ειδικά σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού ανέφερε ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Το «τιτίβισμα» Ερντογάν έρχεται λίγο μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία. Εκεί ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την στήριξή του για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16.

Aποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Το tweet του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Tα «πυρά» από τον Σοϊλού

Όπως μετέδωσε χθες η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο Σοϊλού, πέρα από τα πυρά που εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία τους με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στον πόλεμο κατά του ISIS, δήλωσε ότι «αν δεν είχαν συλληφθεί» οι ύποπτοι, «θα είχαν διαφύγει σήμερα λαθραία στην Ελλάδα».

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και
ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν
δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής
Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», τόνισε.


Πηγή