Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Brexit: Η αλιεία παραμένει «αγκάθι» σύμφωνα με την Κομισιόν

Η αλιεία παραμένει «αγκάθι» σύμφωνα με την Κομισιόν – Newsbeast

«Αγκάθι» στην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία παραμένει η αλιεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή (18/12) εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, αλλά η αλιεία συνεχίζει να είναι πρόβλημα» ανέφερε η Κομισιόν.

«Υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα για να επιλυθούν στο θέμα αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan ανέφερε ότι η πιθανότητα μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit έχει αυξηθεί στο 70% από το 60%.

«Η αίσθησή μας είναι ότι η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει αυξηθεί από το 60-40 που είχαμε καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα και τώρα την υπολογίζουμε σε 70-30», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ, αναλυτής της JPMorgan, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κατά την άποψή μας, μπορούν να σχεδιαστούν λύσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, με τις οποίες και οι δύο πλευρές να μπορούν να ζήσουν, ακόμα κι αν η διαδικασία του να φθάσει κανείς σε αυτές είναι δύσκολη» επεσήμανε.


Πηγή