Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βεστάγκερ στην εκδήλωση Πιερρακάκη – Εντυπωσιασμένη από το Gov.gr

Εντυπωσιασμένη από την τόσο γρήγορη βελτίωση της Ψηφιακής Πύλης της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (Gov.gr) δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή, δήλωσε εντυπωσιασμένη από το πόσο γρήγορα βελτιώθηκε το Gov.gr. «Τον Μάρτιο του 2020, συγκεντρώθηκαν εκεί 500 ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί σε περισσότερες από 1.500. Και ακολούθησε η ανταπόκριση του κόσμου», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, η κυρία Βεστάγκερ πρόσθεσε ότι «οι ψηφιακές αλληλεπιδράσεις με δημόσιους φορείς έχουν αυξηθεί εκθετικά αυξάνοντας παράλληλα τις δυνατότητες του κράτους. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε πιστοποιητικό γέννησης ή άδεια οδήγησης, να λάβετε ιατρική συνταγή και ιατρικό αποτέλεσμα ή ακόμα και να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση. Σήμερα εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να το κάνουν αυτό μόνο με μερικά απλά κλικ».

«Η εμπιστοσύνη είναι απολύτως βασική, γιατί χωρίς εμπιστοσύνη ο ψηφιακός μετασχηματισμός απλά δεν θα γινόταν. Αλλά, η εμπιστοσύνη δεν είναι το μόνο. Πρέπει επίσης να εξοπλίσουμε τους πολίτες με εργαλεία ενδυνάμωσης και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατέληξε:

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες, με λίγο περισσότερους από τους μισούς Έλληνες να έχουν βασικές δεξιότητες. Αλλά, αυτό απέχει πολύ από το 80% που έχουμε ορίσει για το 2030 ως μέρος του ψηφιακού δεκαετούς προγράμματος».


Πηγή